Umwelt

O výstavbe kompostárne na spracovanie pevného odpadu

G. M.
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched 15/01/2020

Predkladateľ petície sa sťažuje na výstavbu zariadenia na spracovanie separovaného vyzbieraného organického odpadu (FORSU), ktoré už bolo povolené a financované v rámci regionálneho operačného programu Apulia (2014 – 2020). Predkladateľ petície najmä tvrdí, že budúca prevádzka nebude spĺňať požiadavky týkajúce sa minimálnych vzdialeností od domovov (2 km) a citlivých miest typu školy (2,5 km) a že by mohla zasahovať do neďalekej výroby vysokokvalitného vína (Primitivo di Manduria). Predkladateľ petície poukazuje na porušenie článku 168 ZFEÚ o verejnom zdraví a smernice 2008/98/ES o odpade, pokiaľ ide o ochranu ľudského zdravia a životného prostredia, a vyzýva EÚ, aby zasiahla.

Thank you for your support, G. M.