Bildung

относно системни решения за заведения за терапевтични и образователни грижи за деца и младежи с нарушени социални умения в Полша 

Katarzyna Krella
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
66 Supporters 66 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителката на петицията се позовава на положението на полските деца, които изпитват проблеми в традиционната образователна система поради травматични преживявания, психиатрично лечение и различни емоционални разстройства. Според вносителката на петицията през последните години тези деца, които изпитват временен проблем, не са получили адекватна системна помощ. В настоящата система на специалните училища и съоръженията за реинтеграция няма конкретни центрове за по-малки деца на възраст между 7 и 13 години. Вносителката на петицията счита, че децата с нормално интелектуално развитие, но неподходящи за традиционно образование поради физически причини или поради преживени травми, следва да бъдат настанени в денонощни центрове (училища интернати) и че следва да им се предостави диагностична, образователна и терапевтична помощ. Според вносителката на петицията законодателството следва да бъде изменено във възможно най-кратък срок, а системата за грижи следва да бъде организирана по такъв начин, че да не изключва тази категория деца и да насърчава тяхното положително развитие.

Thank you for your support, Katarzyna Krella
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now