Bildung

Katarzyna Karella sotsiaalsete häiretega laste ja noorte ravi- ning pedagoogilistele hooldusasutustele mõeldud süstemaatilise abi kohta Poolas

Katarzyna Krella
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petitsiooni esitaja viitab nende Poola laste olukorrale, kellel on traumaatiliste kogemuste, psühhiaatrilise ravi ja mitmesuguste emotsionaalsete häirete tõttu traditsioonilises haridussüsteemis toimetulekuga probleeme. Petitsiooni esitaja sõnul ei ole need ajutiste kohanemisraskustega lapsed saanud viimastel aastatel piisavalt süstemaatilist abi. Praeguses erivajadustega laste koolide ja taasintegreerimiskeskuste süsteemis puuduvad spetsiaalsed keskused noormatele lastele vanuses 7 – 13 aastat. Petitsiooni esitaja on seisukohal, et intellektuaalselt võimekad lapsed, kes ei saa kehalise puude või traumast tingitud põhjuste tõttu käia tavakoolis, tuleks paigutada 24 tundi toimivatesse keskustesse (internaati) ja tagada neile vajalik diagnostiline, haridusalane ning arstiabi. Petitsiooni esitaja sõnul tuleks nii kiiresti kui võimalik õigusakte muuta ja luua selline hooldussüsteem, millega edendataks selliste laste arengut ega jäetaks neid kõrvale .

Thank you for your support, Katarzyna Krella
pro