от името на Enosi Asfaliston Boreiou Ellados, относно предполагаемо нарушение на европейското право за защита на конкуренцията от страна на гръцкия Закон 4512/2018, който не позволява на гръцките застрахователни дружества да предлагат застраховка „Пътна помощ“

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията поставя под въпрос съвместимостта на член 216 от гръцкия Закон 4512/2018 (изменящ Закон 3651/2008) за пътната помощ за превозни средства, доколкото той засяга застрахователните дружества, със законодателството на ЕС, по-специално по отношение на функционирането на застрахователните предприятия и свободната конкуренция.Въведената с новия закон забрана за предоставяне на застраховка „Пътна помощ“ от страна на застрахователните дружества оставя предоставянето на такива услуги на предприятия, които не са застрахователни дружества и следователно не подлежат на строг надзор. Вносителят на петицията твърди, че такива разпоредби представляват несправедлива дискриминация срещу застрахователните дружества, което води до нарушение на свободната конкуренция.

Link to the petition

Image with QR code