On the exemption of VAT for goods and services donated in the fight against and management of the pandemic due to Covid-19

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων ζητεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αιτηθεί μια επείγουσα νομοθετική πρόταση προκειμένου να επιτραπεί στα κράτη μέλη να εξαιρούν από τον ΦΠΑ την ελεύθερη παροχή αγαθών και υπηρεσιών για τη διαχείριση και την καταπολέμηση της επιδημιολογικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την Covid-19, στην περίπτωση που τα εν λόγω αγαθά και οι υπηρεσίες παρέχονται από τους συνεισφέροντες ΦΠΑ κατοίκους της ΕΕ προς όφελος των κρατών, των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οντοτήτων. Ο αναφέρων ζητεί επίσης με την εν λόγω νομοθετική πρόταση να παρέχεται επίσης στα άτομα που δίνουν τα εν λόγω αγαθά και υπηρεσίες, πλήρης απαλλαγή του ΦΠΑ που κατέβαλαν για την αγορά των εν λόγω αγαθών και υπηρεσιών, ή του ΦΠΑ που καταβλήθηκε για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.

Link to the petition

Image with QR code