Külön élő szülők gyermekeinek brexit utáni szabad mozgásáról

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója biztosítani szeretné, hogy a brexit után a gyermek egyedülálló szülei vagy fő gondozói szabadon mozoghassanak az Egyesült Királyságból, vagy szabadon utazhassanak Európában a másik szülő beleegyezése és az ezt lehetővé tevő bírósági végzés nélkül. A petíció benyújtója rámutat, hogy azok a szülők, akik nem a gyermek fő gondozói, arra kényszeríthetik a másik szülőt, hogy az Egyesült Királyságban maradjon, még akkor is, ha a brexit következtében nem állnak rendelkezésre anyagi eszközök önmaguk fenntartására (pl. a munkáltató áthelyezése, a munkavállaláshoz vagy a szociális biztonsághoz való jog elvesztése stb.). A petíció benyújtója rámutat, hogy a peres eljárások költségesek és hosszadalmasak, és nem minden szülő tud majd családjogi bíróságokhoz fordulni és engedélyt szerezni az Egyesült Királyság elhagyására, ami a kiszolgáltatott helyzetben lévő családokat rendkívül kényes helyzetbe hozná, és ellentétes lenne az érintett gyermekek mindenek felett álló érdekével.

Link to the petition

Image with QR code