Civil rights

които пребивават в Обединеното кралство, да участват в изборите за Европейски парламент след излизането на Обединеното кралство от ЕС  

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията е датска гражданка, която живее в Обединеното кралство. Вносителката на петицията желае да участва в изборите за Европейски парламент през май 2019 г. Според вносителката на петицията, възможността за участие в следващите избори е блокирана в резултат на излизането на Обединеното кралство от ЕС. Тя смята, че това възпрепятства правата й като гражданин на ЕС, тъй като тя твърди, че няма гаранция, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз до март 2019 г. Вносителката на петицията призовава ЕС да защити нейното право да се кандидатира на избори като датска гражданка, която понастоящем пребивава в Европейския съюз. Тя предлага ЕС да отпусне няколко места, които Обединеното кралство ще освободи в Европейския парламент, на граждани на ЕС, които пребивават в Обединеното кралство.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now