εξ ονόματος της επιτροπής πολιτών Campione d’Italia, η οποία συνοδεύεται από 1 605 υπογραφές, κατά της ενσωμάτωσης του δήμου Campione d’Italia στο τελωνειακό έδαφος της ΕΕ και προς υποστήριξη της διατήρησης του καθεστώτος του ως ελβετικού εδάφους

Petición a.

1 Firmas

Colecta terminada.

1 Firmas

Colecta terminada.

1. Iniciado 2019
  2. Colecta terminada.
  3. Preparar presentación.
  4. Diálogo con destinatario
  5. Decisión

Esta es una petición en línea Del Parlamento Europeo..

Expedición.
Esta petición también está disponible en Español. .

La petición está dirigida a: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Ο αναφέρων περιγράφει την ιδιαίτερη γεωγραφική και νομική κατάσταση του Campione d’Italia. Ο ιταλικός αυτός θύλακας υπάγεται διοικητικά στην επαρχία του Como και ανήκει πολιτικά στην Ιταλία, παρόλο που βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε ελβετικό έδαφος. Επισημαίνει ότι, για τελωνειακούς σκοπούς, ο εν λόγω δήμος θεωρείτο ανέκαθεν ελβετικό έδαφος τόσο βάσει των σχετικών ελβετικών κανονισμών όσο και στο πλαίσιο του διεθνούς εθιμικού δικαίου. Ο αναφέρων θεωρεί ότι η πρόσφατη οδηγία (ΕΕ) 2019/475, η οποία περιλαμβάνει τον ιταλικό δήμο Campione d’Italia και τα ιταλικά ύδατα της λίμνης του Λουγκάνο στο τελωνειακό έδαφος της ΕΕ, είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η οδηγία 2008/118/ΕΚ για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης ισχύει επίσης στο εν λόγω έδαφος. Ο αναφέρων εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν παρέχονται βασικές δημόσιες υπηρεσίες (υγειονομική περίθαλψη, ασθενοφόρα, πυροσβεστική, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, μεταφορές, ταχυδρομείο, τηλέφωνα/διαδίκτυο, αποχέτευση και συντήρηση του οδικού δικτύου), τις οποίες μόνο η Ελβετία είναι σε θέση να παρέχει, δεδομένου ότι, μορφολογικά, το Campione d’Italia είναι πλήρως διαχωρισμένο από την υπόλοιπη Ιταλία. Ισχυρίζεται επίσης ότι η αλλαγή είναι παράνομη σε διεθνές επίπεδο διότι δεν συμφωνήθηκε πρώτα με την Ελβετία και το καντόνι του Ticino, και εκφράζει τον φόβο να υπάρξουν, λόγω αυτού, αντίποινα της Ελβετίας κατά του τοπικού πληθυσμού.

Enlace a la petición.

Imagen con código QR

Hoja desprendible con código QR

Descargar. (PDF)

Detalles de la petición

Petición iniciada: 24/09/2019
La petición termina: 23/09/2020
Región: Unión Europea
Categoría, Tema:

Todavía no hay un argumento PRO.

Todavía no hay un argumento CONTRA.

Ayudar a fortalecer la participación ciudadana. Queremos que se escuchen sus inquietudes sin dejar de ser independientes.

Promocione ahora.