Education

Dėl integruoto registracijos proceso ir tapatybės dokumento programos „Erasmus“ studentams Europoje taikymo

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas rašo, kad dėl įvairių administracinių kliūčių ir sudėtingų bei ilgų registracijos procedūrų daugelis programos „Erasmus“ studentų neužsiregistruoja juos priimančiose šalyse kaip gyventojai ir dėl to jiems gali kilti problemų tokiose srityse kaip transportas, integracija, skaidrumas ir netgi teisinė apsauga. Siekiant patobulinti būsimą programą „Erasmus+“ (2021–2027 m.), peticijos pateikėjas siūlo suderinti ir suskaitmeninti dalyvavimo šioje programoje procesą, kad kartu su priimančiojo universiteto sutikimu priimti studijuoti būtų suteikiama teisė gyventi toje vietoje, kur yra universitetas, mainų programos laikotarpiu. Remdamasis šiuo metu vykdomomis iniciatyvomis, kaip antai „Erasmus“ be popieriaus“ ir bandomasis projektas „Europos studento pažymėjimas“, peticijos pateikėjas siūlo sukurti „Erasmus“ studentams skirtą asmens tapatybės dokumentą (e. ID), kuris būtų oficialus tapatybės dokumentas jų buvimo užsienyje laikotarpiu ir atleistų juos nuo sudėtingų registravimo procedūrų priimančiosiose šalyse. Be to, tai padidintų ir nacionalinių institucijų skaidrumą. e. ID galėtų būti naudojamas ir kitais tikslais, pavyzdžiui, kaip mokėjimo priemonė universitetuose, transporto bilietas ar sveikatos kortelė, remiantis Estijoje įdiegtu modeliu.

Link to the petition

Image with QR code