Construction

čienė litván állampolgár által az Egle Idősek Közössége, az Erdőkerületi Közösség, a Vének Közössége és a Mennyei Közösség nevében benyújtott 0958/2019. számú petíció több építési projektről Klaipedában (Litvánia), amelyek nem veszik figyelembe a környezeti hátrányokat

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Klaipėda önkormányzata egyrészt részt vesz az éghajlat-változási programban, és naperőmű telepítését tervezi, másrészt azonban nagy számú fát vág ki (pl. 2011 és 2013 között 1615 fát) néhány városépítési projekt miatt. A petíció benyújtója kiemeli, hogy a fák ültetése rendkívül ajánlott megoldás az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A petíció benyújtója továbbá vitatja a városközpontban tervezett projekteket, különösen az operaház tervét, mivel úgy véli, hogy azok károsak a történelmi központ értékeire nézve, és sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy más helyszíneket kizártak a kiválasztás során. A petíció benyújtója hangsúlyozza a közvélemény kifogásait, a közösségi otthon sürgető szükségességét és az állítólag átláthatatlan döntéshozatali eljárásokat. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az ezen ingatlanprojektekre szánt uniós forrásokat nem szabad Klaipėda város ökológiai állapotának és történelmi értékének rovására felhasználni.

Link to the petition

Image with QR code