Tiere

By P. O. S.(Spanish) on the treatment of domestic pets in the European Union during the COVID-19 outbreak

Petitioner
5 Supporters 5 in European Union
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice vyjadřuje své znepokojení nad nárůstem případů opouštění psů během karantény vyhlášené španělskou vládou za účelem zpomalení pokroku v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19. Někteří lidé se obávají, že by jejich domácí domácí zvířata mohla virus šířit. Stejná situace by se opakovala i v jiných členských státech. Předkladatel petice uvádí, že v zemích, jichž COVID-19, jako je Čína nebo Itálie, zasáhla obzvláště těžká zvířata, utrpěly zvířata následky této rozšířené společenské paniky. V Číně dokonce přišli do té míry, že obětovali své psy tím, že je vyhazovali, zatímco v Itálii několik organizací vypovědělo, že již bylo uděleno více než 2,000 podpor na psy. V tomto dramatickém kontextu některé subjekty, jako Světová zdravotnická organizace (WHO), připomínají, že psi nemohou trpět touto nemocí nebo ji šíří, a žádají tak klid obyvatel. Pro všechny výše uvedené skutečnosti by předkladatel vzhledem k tragédii všech zemí Evropy chtěl sdělit Evropskému parlamentu znepokojení nad tímto problémem tisíců opuštěných zvířat v zájmovém chovu, které se všechny zhoršily v souvislosti s pandemickou pandemií. Předkladatel petice se domnívá, že evropské instituce by měly vyvinout komunitní strategie pro mimořádné situace, které by se tímto problémem zabývaly v době, kdy krize způsobené koronavirem trvá, a podpořit otevření opuštěných útulků pro zvířata, v tomto ohledu evropské kampaně pro zvyšování povědomí veřejnosti. Předkladatel se domnívá, že by bylo nutné vytvořit specifický evropský hospodářský fond, který by reagoval na tyto mimořádné situace, a posílit opatření prováděná členskými státy v této závažné záležitosti, která rovněž vyvolává obavy o mnoho Evropanů a sdružení na ochranu práv zvířat.

openPetition international