Minority protection

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice uvádí, že pravidla týkající se oblékání v hotelích, zejména ve Španělsku, ale obecně v celé EU, se týkají většinou mužů, avšak žen jen málokdy. Upozorňuje zejména na pravidla týkající se oblékání v prostorách restaurací. Předkladatel petice tvrdí, že toto rozlišování mezi muži a ženami porušuje směrnici Rady 2004/113/EEC ze dne 13. prosince 2004, kterou se zavádí zásada rovného zacházení s muži a ženami v přístupu ke zboží a službám a jejich poskytování a která zakazuje veškeré formy přímé či nepřímé diskriminace založené na pohlaví. Údajně mu nebyl povolen vstup do restaurace, protože měl na sobě krátké kalhoty, zatímco žena za ním, která měla oblečeny ještě kratší šortky, do restaurace jít mohla. Předkladatel petice navíc uvádí podrobnou studii v této věci týkající se hotelů, kterou podpořil charterový operátor na ostrově Fuertevertura.

Link to the petition

Image with QR code