Petitioner

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas piktinasi įtariamu rimtu ir sistemingu sukčiavimu skirstant ES žemės ūkio subsidijas Slovakijoje; šiuos įtarimus pirmasis paviešimo vėliau nužudytas žurnalistas Ján Kuciak. Ūkininkai teigia, kad ES tiesioginės subsidijos už žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus neteisėtai skirstomos įtakingoms interesų grupėms, kurios, su tiesiogine ar netiesiogine kompetentingų Slovakijos valdžios institucijų pagalba, naudodamos mafijai būdingus metodus iš savininkų prievarta atima žemės ūkio paskirties žemę, o smulkieji ūkininkai, negaudami pajamų ir tiesioginių išmokų, priversti bankrutuoti. Peticijos pateikėjai mano, kad tai tapo įmanoma, be kita ko, sukūrus ir palaikant stambiems verslininkams palankią teisinę sistemą, trukdant vykdyti galiojančius teisės aktus bei vešint korupcijai atitinkamose valstybės institucijose.

Link to the petition

Image with QR code