Environment

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas kalba apie nuotekų tvarkymo projektą Slovėnijoje, kuris žinomas kaip „Liublianos nuotekų surinkimas ir tvarkymas“ (Brod-Ježice) ir teigia, kad jis pažeidžia Direktyvą 2011/92/ES dėl tam tikrų valstybės ir privačių projektų poveikio aplinkai vertinimo bei Reglamentą 1367/2006 dėl Orhuso konvencijos dėl teisės gauti informaciją, visuomenės dalyvavimo priimant sprendimus ir teisės kreiptis į teismus aplinkosaugos klausimais nuostatų taikymo Bendrijos institucijoms ir organams. Peticijoje išsamiai pateikiamos projekto specifikacijos ir peticijos pateikėjų suvokiami susiję pavojai aplinkai, įskaitant įtarimus, kad projektas bus vykdomas ant geologiškai nestabilaus žemės pagrindo. Peticijos pateikėjai teigia, kad leidimų projekto įgyvendinimui išdavimo procedūra buvo vykdoma neteisėtai ir kad nepaisant tiek vietos valdžiai, tiek Europos Komisijai žinomų aplinkosauginių problemų, nebuvo gauta jokių atsakymų iš atsakingų institucijų.

Link to the petition

Image with QR code