Borgerhout verdient zijn Reuzenpark, nu!

Petition is directed to
Stadsbestuur Antwerpen
1,235 supporters

Petitioner did not submit the petition.

1,235 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched September 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

11/01/2023, 02:11

Liebe Unterstützende,
der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
Ihr openPetition-Team



09/30/2022, 22:26

Beste vrienden van het Reuzenpark,

Graag nodigen we jullie allemaal uit op de actie voor een Reuzenpark op zondag 2 oktober om onze vragen aan het stadsbestuur kracht bij te zetten. We verzamelen om 14u, op het plantsoentje tussen Maréestraat, Langstraat en Bakkerstraat.

Iedereen wordt gevraagd om een (kamer)plant mee te brengen, om daar alvast de plek wat mee te vergroenen.
Oproep aan alle kinderen: maak een tekening van een groene buurt! Breng ze mee of maak ze ter plaatse! Tijdens de actie gebruiken we deze om een kale boom groen te maken...

We maken er ook een heus buurtfeest van met muziek (MC Lily, Joachim Badenhorst,...), een speech, kinderanimatie en ook iets lekker om te drinken. Er zal een infostand aanwezig zijn met een analyse van de huidige plannen maar ook met enkele verder uitgewerkte voorstellen om het toekomstige park te maximaliseren. Op basis hiervan willen we dan in dialoog gaan met de stad. Zo kunnen we op een gezellige manier samen in gesprek gaan over hoe we het Reuzenpark in de toekomst zien.

Naast jullie gewaardeerde aanwezigheid tijdens de actie rekenen we er op dat jullie het Facebookevent (fb.me/e/5aTFZkl1D) massaal verder delen in jullie netwerk. Nodig iedereen die jullie kennen uit Borgerhout en omstreken zeker uit!

Daarnaast hebben we ook jullie hulp nodig om nòg meer handtekeningen te verzamelen voor onze petitie op openpetition.eu/!dttsz Wanneer elk van jullie nog 1 iemand uit je directe omgeving kan overtuigen om dit ook te doen, overschrijden we nog voor de actie ons doel van 1.000 ondertekenaars. Op deze manier kunnen we aan de stad tonen dat onze vragen ook effectief een groot draagvlak hebben in de buurt.

Help je graag een handje mee met de organisatie?
Stuur dan zeker een mailtje aan reuzenpark@gmail.com

Alvast bedankt!!

Reuzachtige groeten
van de gehele buurtgroep Reuzenpark



09/23/2022, 20:13

Beste ondertekenaar van de Reuzenparkpetitie,

Op minder dan 20 dagen na de start tekenden al 490 personen deze online petitie. Het overgrote deel van de ondertekenaars zijn mensen uit Borgerhout, zij die rechtstreeks te maken hebben met het gebrek aan groene en open ruimte.

Omwille van het succes hebben we besloten om ons doel bij te stellen naar 1.000 handtekeningen om zo onze vraag aan het stadsbestuur nog meer kracht bij te zetten. Maar om dit te laten slagen hebben we ook jouw hulp nodig. Daarom willen we aan jullie vragen om deze petitie mee verder te verspreiden in jullie directe omgeving.

Op zondag 2 oktober om 14u organiseren we een actie op de plaats van het toekomstige park. Iedereen wordt gevraagd die namiddag een (kamer)plant mee te brengen om samen met de kinderen van de buurt de plek alvast te vergroenen en te verfraaien. Er zal een infostand aanwezig zijn met een door de werkgroep gemaakte analyse van de huidige plannen en enkele concrete voorstellen om het toekomstige park te maximaliseren op basis waarvan we in dialoog willen gaan met de stad. Maar we maken er ook een heus buurtfeest van met muziek zijn, kinderanimatie en ook iets lekker om te drinken. Zo kunnen we op een gezellige manier samen in gesprek gaan over hoe we het Reuzenpark in de toekomst zien.

Help je graag mee? Kom dan op maandag 26 september om 20u ook naar onze buurtvergadering in De Kompaan (Sergeyselsstraat 16 te Borgerhout) of stuur een mailtje aan reuzenpark@gmail.com.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Werkgroep Reuzenpark, Borgerhout


09/12/2022, 19:35

View document

Beste ondertekenaar van de Reuzenparkpetitie,

Ondertussen hebben meer dan 260 personen onze petitie getekend, wat wil zeggen dat we over de helft zijn van ons (voorlopige) doel. Dat wil ook meteen zeggen dat als elk van jullie nog 1 iemand kan overtuigen om ook te tekenen, we de 500 handtekeningen snel bereiken en we ons doel kunnen verhogen naar 1.000 ondertekenaars. Laat ons dit samen proberen waar maken.

Naast het ondertekenen van de petitie kan je ook nog op andere manieren onze eisen steunen. Dit kan je oa. doen door een affiche aan je raam te hangen, de petitie te delen op je sociale media, mee te helpen aan onze actie op 2 oktober, de komende weken mee flyers te verdelen of rond te gaan in je straat met de petitie.

Help je graag mee? Kom dan op dinsdag 13 september om 20u ook naar onze buurtvergadering in De Kompaan (Sergeyselsstraat 16 te Borgerhout) of stuur een mailtje aan reuzenpark@gmail.com.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Werkgroep Reuzenpark, Borgerhout


09/06/2022, 10:38

Beste ondertekenaars,

De petitie is herzien in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden. De tijdelijke blokkering is opgeheven en de petitie kan nu verder worden ondertekend.

Bedankt voor je inzet!

Uw OpenPetitie Team


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now