Borgerhout verdient zijn Reuzenpark, nu!

Petition is directed to
Stadsbestuur Antwerpen
1,235 supporters

Petitioner did not submit the petition.

1,235 supporters

Petitioner did not submit the petition.

  1. Launched September 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

09/23/2022, 20:13

Beste ondertekenaar van de Reuzenparkpetitie,

Op minder dan 20 dagen na de start tekenden al 490 personen deze online petitie. Het overgrote deel van de ondertekenaars zijn mensen uit Borgerhout, zij die rechtstreeks te maken hebben met het gebrek aan groene en open ruimte.

Omwille van het succes hebben we besloten om ons doel bij te stellen naar 1.000 handtekeningen om zo onze vraag aan het stadsbestuur nog meer kracht bij te zetten. Maar om dit te laten slagen hebben we ook jouw hulp nodig. Daarom willen we aan jullie vragen om deze petitie mee verder te verspreiden in jullie directe omgeving.

Op zondag 2 oktober om 14u organiseren we een actie op de plaats van het toekomstige park. Iedereen wordt gevraagd die namiddag een (kamer)plant mee te brengen om samen met de kinderen van de buurt de plek alvast te vergroenen en te verfraaien. Er zal een infostand aanwezig zijn met een door de werkgroep gemaakte analyse van de huidige plannen en enkele concrete voorstellen om het toekomstige park te maximaliseren op basis waarvan we in dialoog willen gaan met de stad. Maar we maken er ook een heus buurtfeest van met muziek zijn, kinderanimatie en ook iets lekker om te drinken. Zo kunnen we op een gezellige manier samen in gesprek gaan over hoe we het Reuzenpark in de toekomst zien.

Help je graag mee? Kom dan op maandag 26 september om 20u ook naar onze buurtvergadering in De Kompaan (Sergeyselsstraat 16 te Borgerhout) of stuur een mailtje aan reuzenpark@gmail.com.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Werkgroep Reuzenpark, Borgerhout


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now