Pyetje dhe përgjigje (FAQ)

Këtu do të gjeni pyetjet dhe përgjigjet më të shpeshta se si funksionon openPetition dhe si të redaktoni dhe nënshkruani peticionet.

hyr
Nëse keni një llogari në këtë faqe interneti, ju lutemi identifikohuni. Atëherë ne mund t'ju ndihmojmë më mirë.

Pyetje të shpeshta të të dhënave personale dhe mbrojtjes së të dhënave

Si mund ta ricaktoj fjalëkalimin tim?

Mund ta ndryshoni fjalëkalimin tuaj këtu . Do të hapet një fushë ku mund të futni adresën tuaj të emailit. Pastaj klikoni në "Dërgo lidhjen".

Ju do të merrni një email në adresën e dhënë. Klikoni lidhjen në email. Lidhja duhet të klikohet brenda 30 minutave, përndryshe vlefshmëria e saj skadon. Do të hapet një dritare e re që ju kërkon të vendosni një fjalëkalim të ri. Pastaj klikoni në "Ndrysho fjalëkalimin" dhe më pas do të merrni një mesazh konfirmimi. Më pas mund të identifikoheni me fjalëkalimin tuaj të ri.


Unë kam një adresë ose adresë të re. Si mund t'i ndryshoj këto?

Çdo adresë emaili është e lidhur me një adresë unike. Prandaj, nëse specifikoni një adresë të re për një nënshkrim, shfaqet një mesazh gabimi. Sidoqoftë, mund ta përditësoni lehtësisht adresën tuaj:

Hyni në openPetition me emailin dhe fjalëkalimin tuaj. Nëse nuk keni një fjalëkalim ose e keni harruar, mund të të kërkoni një të ri këtu.

Kliko "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye, kliko "Llogaria ime" dhe kliko "Ndrysho informacionin personal".

Këtu mund të futni dhe ruani adresën tuaj të re. Atëherë mund të nënshkruani përsëri peticionet.


A mund ta ndryshoj adresën time të emailit?

Po. Për ta bërë këtë, hyni në openPetition me adresën tuaj të vjetër të emailit dhe fjalëkalimin. Nëse nuk keni një fjalëkalim ose e keni harruar, mund të të kërkoni një të ri këtu.

Klikoni në "Përshëndetje Emri..." në krye, në "Llogaria ime" dhe në "Ndrysho të dhënat personale". Këtu mund të ndryshoni adresën tuaj të emailit.


Ku mund të caktoj se cilat njoftime dëshiroj të marr? Si mund të çabonohem nga emailet ose gazetat?

Mund të përdorni cilësimet e përgjithshme të njoftimit si më poshtë: Hyni me adresën tuaj të emailit dhe fjalëkalimin. Shkoni te "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye dhe më pas kliko "Llogaria ime". Në "Cilësimet e njoftimit" më pas mund të zgjidhni nëse dëshironi të merrni buletinin openPetition , rekomandimet e peticioneve nga lagjja ose lajmet nga peticionet e mbështetura.

Ju gjithashtu mund të abonoheni ose çregjistroheni nga lajmet e peticioneve individuale si më poshtë: Shkoni te faqja e peticionit. Aty do të gjeni një yll të vogël direkt mbi foton e peticionit. Do të shihni gjithashtu të njëjtin yll më poshtë faqes pranë lajmeve. Duke klikuar mbi yllin mund të abonoheni në lajme ose të çabonoheni.

Në fund të çdo emaili që merrni do të gjeni edhe lidhjen për t'u çregjistruar nga buletini përkatës.


A kam akses në adresat e emailit apo adresat postare të mbështetësve?

Nr. Për arsye të mbrojtjes së të dhënave, adresat e emailit nuk do të transmetohen. Adresat postare gjithashtu nuk janë plotësisht të dukshme për fillestarët e peticionit. Duke përdorur një formular kontakti, iniciatori i peticionit ka mundësinë të dërgojë mesazhe për të gjithë mbështetësit me kusht që përmbajtja e mesazhit të lidhet me peticionin dhe shqetësimet e peticionit.


Si mund ta fshij llogarinë ose profilin tim?

Hyni me adresën tuaj të emailit dhe fjalëkalimin.

Shkoni te "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye dhe më pas kliko "Llogaria ime". Në skedën "Redakto të dhënat personale" do të gjeni më pas opsionin "Fshi profilin".

Shënim: Nëse jeni duke drejtuar një peticion si nismëtar në këtë pikë, fillimisht duhet ta përfundoni peticionin.


A duhet të regjistrohem për të nënshkruar (online)?

Në parim, një peticion mund të nënshkruhet pa regjistrim. Kjo vlen edhe për nënshkrimet në fletët e grumbullimit.

Sigurimi i një adrese të vlefshme emaili është një kërkesë për të nënshkruar një peticion në internet.

Vetëm emri dhe adresa juaj duhet të shënohen në formularët e nënshkrimit. Kodi postar është veçanërisht i rëndësishëm sepse përndryshe nënshkrimet nuk mund të numërohen në kuorum.


Cilat adresa emaili janë të vlefshme?

Pothuajse të gjitha adresat e emailit janë të vlefshme.

Të ashtuquajturat "adresa të hedhura" janë të përjashtuara sepse ato nuk garantojnë asnjë përfundim për identitetin dhe gjurmueshmërinë e nënshkruesve.


Pse nuk marr një email?

Nëse prisni një email automatik nga ne, por ai nuk përfundon në kutinë tuaj hyrëse, mund të ketë arsye të ndryshme:

  • Ndonjëherë kërkon pak më shumë kohë që emailet të dërgohen ose të dorëzohen. Jini të durueshëm për të paktën 10 minuta.
  • Kutia hyrëse e emailit tuaj është plot.
  • Disa ofrues të postës elektronike i njohin gabimisht emailet tona si të padëshiruara dhe për këtë arsye i zhvendosin ato në dosjen e postës së padëshiruar/junk. (Ju lutemi kontrolloni këto dosje!).
  • Disa ofrues emailesh gabimisht i konsiderojnë serverët tanë si shpërndarës të spam-it dhe refuzojnë emailet tona. Në një rast të tillë, ne do të bllokojmë emailin tuaj si marrës në të ardhmen. Ju lutemi, na shkruani një email në info@openpetition.net nga adresa e prekur e emailit
  • Nëse keni konfiguruar përcjelljen e emailit, kjo mund të rezultojë në refuzimin e emaileve tona. Arsyeja teknike për këtë është se, për shkak të mbrojtjes nga spami, emailet tona mund të dërgohen vetëm nga serveri ynë dhe një përcjellje e konfiguruar gabimisht ka efektin sikur një server i jashtëm të dërgonte email në emrin tonë.
  • Për arsye të mbrojtjes së të dhënave dhe për të mbrojtur palët e treta, ne dërgojmë vetëm disa emaile te marrësit, adresat e emailit të të cilëve ne në fakt i dimë (përmes nënshkrimit ose regjistrimit). Për shembull, formulari i fjalëkalimit të harruar gjeneron një mesazh suksesi, edhe nëse tashmë janë dërguar shumë kërkesa dhe edhe nëse nuk ka përdorues me këtë adresë emaili në sistemin tonë.

Ka diçka që mund të bëni për të siguruar që emailet tona t'ju arrijnë. Disa ofrues emailesh ju lejojnë të specifikoni dërgues të besueshëm. Emailet tona të gjeneruara automatikisht dërgohen të gjitha nga openpetition.org .


Pse duhet të jap emrin dhe adresën time?

Nënshkrimet lejohen vetëm nëse nënshkruesit nënshkruajnë në emrin e tyre me emrin dhe mbiemrin e tyre të plotë dhe adresën e tyre të regjistruar zyrtarisht (vetëm emri dhe vendndodhja e tyre janë të dukshme publikisht).

Rruga dhe numri i shtëpisë së nënshkrimeve tregohen gjithashtu të shkurtuara në listën përfundimtare të nënshkrimeve dhe nuk janë plotësisht të dukshme as për iniciatorin dhe as për marrësin e peticionit.

Për t'i bërë peticionet më të detyrueshme, ne udhëhiqemi nga procedura dhe kërkesat e Bundestagut: Çdo nënshkrues duhet të jetë qartësisht i identifikueshëm si një person real.

Dhënia e emrit dhe adresës suaj redukton nënshkrimet e rreme. Nëse duam t'i forcojmë peticionet si një mjet për pjesëmarrjen e qytetarëve dhe t'i bëjmë ato të detyrueshme, atëherë duhet të jemi në gjendje të mbështetemi në to.


Çfarë do të thotë të nënshkruash "jo publikisht"?

“Mos firmos publikisht” do të thotë që emri nuk do të shfaqet në faqet openPetition . Megjithatë, emri është ende i ruajtur dhe shfaqet në listën e nënshkrimeve që shkon te vendndodhja ose personi i adresuar.

Përveç emrit të plotë, në listën e nënshkrimeve shfaqen qyteti dhe kodi postar, por jo adresa e plotë. Në rastin e një nënshkrimi anonim, mbetet e qartë se nënshkrimet i përkasin personave realë.

Më pas mund të anonimizoni nënshkrimin tuaj. Nëse shfletuesi juaj është ende i hapur, nënshkrimi mund të modifikohet drejtpërdrejt në faqen e peticionit. Nëse asgjë, ju lutemi identifikohuni dhe kërkoni peticionin përkatës nën "Nënshkrimet e mia". Ju mund ta modifikoni nënshkrimin tuaj më vonë në faqen e peticionit.


Si mund ta revokoj nënshkrimin tim?

Këtu ka dy opsione:

a) Ju mund ta revokoni nënshkrimin tuaj direkt në faqen përkatëse të peticionit.

b) Ju gjithashtu mund të shikoni dhe modifikoni nënshkrimet tuaja në çdo kohë në llogarinë tuaj të përdoruesit.

Për ta bërë këtë, hyni në openPetition . (Nëse e keni harruar fjalëkalimin tuaj ose nuk e keni krijuar ende, klikoni këtu .)

Nëse jeni regjistruar, mund të klikoni në "Nënshkrimet e mia" në krye të "Përshëndetje [Ihr Name] ". Pranë çdo peticioni ku keni marrë pjesë ka një laps të vogël. Nëse klikoni mbi këtë, mund të modifikoni nënshkrimin tuaj. Mund t'i fshini duke klikuar në koshin e plehrave.


Si mund të lë një koment për një peticion?

Komentet kanë për qëllim të dokumentojnë motivimin personal të nënshkruesve. Vetëm ata që nënshkruajnë një peticion mund të komentojnë mbi peticionin.

Përndryshe, vizitorët mund të shkëmbejnë të mirat dhe të këqijat në faqen "Debat".

Kushtet e përdorimit për komentet dhe debatet janë të disponueshme në Netiquette (DE) .

Komentet mund të përmbajnë një maksimum prej 2500 karakteresh.


Si mund të modifikoj një koment ose informacionin e urgjencës dhe shqetësimit?

Këtu ka dy opsione:

a) Ju mund të revokoni, modifikoni ose ri-nënshkruani nënshkrimin tuaj direkt në faqen përkatëse të peticionit.

Mund të ndryshoni cilësimet e mëposhtme: publike/jo publike, komentin tuaj ose informacionin mbi urgjencën dhe shqetësimin.

b) Ju gjithashtu mund të shikoni dhe modifikoni nënshkrimet tuaja në çdo kohë në llogarinë tuaj të përdoruesit.

Për ta bërë këtë, hyni në openPetition . (Nëse e keni harruar fjalëkalimin tuaj ose nuk e keni krijuar ende, klikoni këtu .)

Nëse jeni regjistruar, mund të klikoni në "Nënshkrimet e mia" në krye të "Përshëndetje [Name] ". Pranë çdo peticioni ku keni marrë pjesë ka një laps të vogël. Nëse klikoni mbi këtë, mund të modifikoni nënshkrimin tuaj. Mund t'i fshini duke klikuar në koshin e plehrave.


Unë rastësisht firmosa publikisht. Si mund ta ndryshoj dukshmërinë e nënshkrimit tim?

Këtu ka dy opsione:

a) Ju mund të revokoni, modifikoni ose ri-nënshkruani nënshkrimin tuaj direkt në faqen përkatëse të peticionit.

Mund të ndryshoni cilësimet e mëposhtme: publike/jo publike, komentin tuaj ose informacionin mbi urgjencën dhe shqetësimin.

b) Ju gjithashtu mund të shikoni dhe modifikoni nënshkrimet tuaja në çdo kohë në llogarinë tuaj të përdoruesit.

Për ta bërë këtë, hyni në openPetition . (Nëse e keni harruar fjalëkalimin tuaj ose nuk e keni krijuar ende, klikoni këtu .)

Nëse jeni regjistruar, mund të klikoni në "Nënshkrimet e mia" në krye të "Përshëndetje [Name] ." Mund t'i fshini duke klikuar në koshin e plehrave.


Po në lidhje me mbrojtjen e të dhënave në openPetition ?

Informacioni mbi mbrojtjen e të dhënave mund të gjendet në deklaratën e mbrojtjes së të dhënave . Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi mos ngurroni të kontaktoni datenschutz@openpetition.net .


Si mund t'i transferoj të dhënat e mia në formë të koduar?

openPetition mbështet protokollin https. Nëse dëshironi të kriptoni lidhjen midis shfletuesit tuaj dhe openPetition , ju lutemi aktivizoni https. Për ta bërë këtë, shkoni në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj dhe ndryshoni vargun "http" në "https".


FAQ mbi listat manuale të nënshkrimeve ose fletët e grumbullimit

Si mund të shkarkoj dhe ngarkoj formularë nënshkrimesh?

Fletët boshe të nënshkrimit mund t'i shkarkoni në faqen e peticionit: Në të djathtë të tekstit të peticionit është kutia "Nënshkrimi në letër" me butonin "Shkarko".

Ju gjithashtu mund të ngarkoni formularët e plotësuar të nënshkrimit këtu duke klikuar në butonin Ngarko .

Këtu mund të ngarkoni fletë nënshkrimi që keni fotografuar ose skanuar më parë - ju lutemi vini re se do të pranohen vetëm PDF me një faqe!

Për të ngarkuar, thjesht zgjidhni fotot dhe ngarkoni ato duke përdorur ngarkuesin e skedarëve. Më pas vendosni kodet postare të mbështetësve. Kjo e fundit nuk është absolutisht e nevojshme, por në të kundërt nënshkrimet nuk do të llogariten në kuorum.


A mund të riprodhoj fletët e nënshkrimit bosh sipas dëshirës?

Po. Një formular nënshkrimi është gjithmonë i vlefshëm për një peticion specifik. Mund të kopjohet sipas dëshirës për të mbledhur nënshkrime për këtë peticion. Barkodi kodon një ID unike të peticionit.


Pse nënshkrimet manuale nuk u numëruan në kuorum?

Nëse as kodi postar dhe as qyteti nuk janë specifikuar gjatë ngarkimit të fletëve të grumbullimit me nënshkrime manuale, sistemi ynë nuk mund ta dijë se cilit rajon i përkasin nënshkrimet.

Më pas, kërkuesit mund ta rregullojnë këtë në fushën administrative. Ju thjesht mund t'i shkruani një mesazh kërkuesit. Në çdo faqe peticioni do të gjeni funksionin "Pyet iniciatorin".


A mund të vazhdojnë të shfaqen publikisht fletët e grumbullimit pavarësisht nga GDPR?

Listat e nënshkrimeve mund të shfaqen ende publikisht për të nënshkruar për shqetësimet. GDPR nuk ka ndryshuar asgjë për këtë.

Formularët e nënshkrimit ngarkohen në openPetition si imazh. Kodi postar dhe qyteti ruhen nga të dhënat e shkruara me dorë.

Është në natyrën e gjërave që nënshkrimet në letër mund të shikohen nga nënshkruesit pasues. Kushdo që firmos është në dijeni të këtij fakti. Një nënshkrim në një formular nënshkrimi përbën pëlqimin për mbledhjen e të dhënave personale në përputhje me nenin 6 (1) (a) GDPR.


FAQ rreth fillimit dhe menaxhimit të një peticioni

Si mund të krijoj një peticion të ri?

Një peticion i ri mund të krijohet lehtësisht dhe pa regjistrim paraprak në 3 hapa:

Caktoni tituj dhe përjashtoni peticione të ngjashme, të vazhdueshme: Përshkruani shqetësimin ose kërkesën tuaj me pak fjalë. Sigurohuni që një peticion të mos ekzistojë tashmë për çështjen tuaj. openPetition liston peticione të ngjashme nëse titulli i tyre përmban të njëjtat fjalë. Nëse ka një peticion që përputhet në përmbajtje me tuajin, është më mirë ta mbështesni peticionin ekzistues me zërin tuaj dhe të plotësoni pikat thelbësore me një postim PRO në faqen e debatit. Kauza juaj nuk do të ndihmohet nëse ju duhet të konkurroni me një peticion të ngjashëm për mbështetësit.

Informacion rreth peticionit dhe autorit të peticionit: Fushat e kërkuara janë shënuar si të tilla. Shkruani adresën tuaj të vlefshme të emailit. Më vonë mund të identifikoheni për të menaxhuar peticionin tuaj duke përdorur emailin tuaj dhe një cookie të ruajtur në sistemin tuaj.

Aktivizoni peticionin_ Kontrolloni drejtshkrimin dhe gramatikën e teksteve. Ndryshimet në tekstin e një peticioni në vazhdim janë gjithmonë të mundshme, por janë të dukshme për të gjithë. Për të aktivizuar peticionin, klikoni në butonin “Publikoni Peticionin”.

Këtu do të gjeni këshilla për krijimin e peticioneve të suksesshme .


A mund të krijoj një “peticion praktike”?

Një peticion praktik nuk rekomandohet; ju duhet të lexoni me kujdes udhëzuesin tonë ose të na kontaktoni me email me pyetjen tuaj - ne do t'ju japim ndihmën që ju nevojitet.

Draft peticione nuk mund të krijohen ende, por ne jemi duke punuar për ta bërë të mundur këtë në të ardhmen.


A mund të krijoj një peticion në mënyrë anonime?

Meqenëse ligji gjerman i peticionit kërkon që dikush të paraqesë peticionin në formën e një personi juridik dhe fizik, duhet të ketë një person që mund të flasë. Ideja e një peticioni publik është që gjithçka të jetë publike dhe transparente. Prandaj, emri i kërkuesit duhet të jetë gjithmonë një emër i vërtetë i një personi real. Vetëm në disa raste të jashtëzakonshme e bëjmë emrin të panjohur. Një vit pas mbylljes së një peticioni, të dhënat personale do të shfaqen automatikisht në mënyrë anonime.


Si mund të filloj një peticion si organizatë apo iniciativë?

Për ta bërë këtë, duhet të bëni cilësimet e duhura në profilin tuaj të përdoruesit. Ju lutemi identifikohuni dhe klikoni "Përshëndetje [Name] " në rreshtin e sipërm. Pastaj shkoni te "Llogaria ime" dhe "Ndrysho të dhënat personale".

Këtu duhet të shkruani emrin e një personi përgjegjës kryesor për "Emri". Kjo është e rëndësishme që ne të mund t'ia caktojmë çdo peticion një personi fizik dhe të kemi një person kontaktues.

Pastaj ju lutemi kontrolloni kutinë pranë "Unë i përkas një organizate". Këtu mund të futni emrin e organizatës ose nismës tuaj.

Tani kur filloni një peticion, kjo organizatë do të shfaqet si fillestare e peticionit. Emri i personit përgjegjës kryesor nuk është i dukshëm publikisht.


A mund të fillojnë një peticion edhe të miturit?

E drejta për peticion në Ligjin Themelor (neni 17) përfshin të gjithë ata që jetojnë në Gjermani, duke përfshirë edhe të miturit.


A ka një kosto për të paraqitur një peticion?

Jo, shërbimi openPetition është falas. Sado peticione të shkruani apo sa nënshkrime të grumbulloni, nuk keni kosto për ju. Përjashtimi i vetëm nga kjo është nëse peticioni juaj i drejtohet një organizate joqeveritare si fushatë. Shiko këtë postim në blog (DE) .

Peticioni juaj nuk do të përdoret për të fituar para nga reklamat. Megjithatë, si një platformë e financuar nga donacionet, ne mirëpresim çdo mbështetje. Të gjitha donacionet nga Gjermania janë të zbritshme nga taksat dhe na ndihmojnë të mbështesim edhe më shumë njerëz me shqetësimet e tyre. Mësoni më shumë rreth donacioneve këtu.


Sa zgjat periudha e abonimit dhe kush vendos?

Në openPetition personi që fillon peticionin vendos për kohëzgjatjen e periudhës së peticionit. Afati mund të variojë nga një javë deri në 12 muaj. Në raste të jashtëzakonshme, një periudhë abonimi mbi 12 muaj është e mundur pas konsultimit me ne.


Si përcaktohet objektivi ose kuorumi i mbledhjes?

Për të gjitha njësitë administrative në Gjermani, openPetition llogarit një kuorum, i cili tregon se sa nënshkrime nga rajoni përkatës nevojiten në mënyrë që openPetition të kërkojë një deklaratë nga vendimmarrësit përgjegjës. Ne i publikojmë deklaratat në platformën tonë. Për peticionet që nuk i janë caktuar një qarku ose që nuk i drejtohen një autoriteti politik (komisionet e peticionit/deputetët/etj.), personi që fillon peticionin përcakton vetë qëllimin e mbledhjes. Këtu mund të gjeni informacione të mëtejshme rreth kuorumit (DE) .


A mund ta dërgoj peticionin në vende të ndryshme?

Po, kjo është e mundur. Gjëja më e rëndësishme, megjithatë, është t'i adresoni shqetësimet tuaja organit që mund të vendosë në të vërtetë për peticionin tuaj.

Në nivel federal dhe shtetëror, peticioni në përgjithësi duhet t'i drejtohet Komitetit të Peticioneve, pasi kjo do ta përcjellë peticionin tuaj tek ministria përkatëse ose komiteti i specializuar.

Në nivel qarku dhe qyteti, peticioni duhet t'i drejtohet këshillit.


Si mund ta menaxhoj peticionin tim?

Nën artikullin e menysë Identifikohu ju mund të identifikoheni me adresën e emailit që keni dhënë kur krijoni peticionin tuaj. Do t'ju duhet gjithashtu fjalëkalimi që keni caktuar më parë. Ju mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj në çdo kohë.

Pasi të identifikoheni, klikoni në "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye dhe më pas klikoni në "Kërkesat e Mia". Tani klikoni në lapsin pranë titullit të peticionit tuaj për të menaxhuar peticionin tuaj.

Tani jeni në zonën e administrimit të peticionit tuaj dhe mund të kryeni funksione të ndryshme: informoni mbështetësit tuaj për të rejat në lidhje me peticionin, hidhini një sy fletëve të grumbullimit të shkruara me dorë ose shkarkoni të gjitha nënshkrimet për dorëzim.


A mund ta ndryshoj tekstin e një peticioni gjatë periudhës së peticionit?

Titulli, teksti, periudha e mbledhjes, imazhi dhe arsyetimi i një peticioni mund të ndryshohen ende. Megjithatë, ndryshimet në tekst dhe arsyetim janë të dukshme për të gjithë.

Pasi të regjistroheni, klikoni në "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye dhe më pas klikoni në "Perkesat e Mia". Tani klikoni në lapsin pranë titullit të peticionit tuaj për të menaxhuar peticionin tuaj. Ju mund ta modifikoni peticionin tuaj nën skedën "Ndrysho".

Mbështetësit që kanë nënshkruar tashmë do të informohen për ndryshimet dhe arsyen e ndryshimit dhe më pas mund të vendosin nëse duan të vazhdojnë të mbështesin peticionin ose të revokojnë nënshkrimin e tyre. Mbështetësit duhet të ndërmarrin veprime vetëm në rast anulimi.


Si mund ta ndryshoj statusin e peticionit tim?

Për ta bërë këtë, ju lutemi klikoni në "Email për mbështetësit" në zonën e administrimit të peticionit tuaj. Aty mund të vendosni statusin e peticionit tuaj në "dorëzuar", "sukses", "tërhequr" ose "përfunduar" nën "Subjekt".

Ju lutemi gjithashtu shkruani një titull dhe një mesazh dhe dërgoni emailin te mbështetësit në fund. Kjo do të njoftojë të gjithë mbështetësit për ndryshimin e statusit dhe mesazhi do të shfaqet gjithashtu nën "Lajmet" në faqen e peticionit.

Kujdes: Ndryshimi i statusit do t'i japë fund automatikisht periudhës së grumbullimit për peticionin tuaj nëse ai ishte ende "nën abonim" deri atëherë.


A mund të zgjas, shkurtoj ose përfundoj afatin për një peticion?

Brenda periudhës së abonimit, peticioni mund të zgjatet nga ata që e nisin peticionin, por maksimumi për 12 muaj në total. Në raste të jashtëzakonshme, pas konsultimit me ekipin redaktues openPetition , një peticion mund të zgjatet përtej një viti.

Për të zgjeruar/shkurtuar: Shkoni në zonën e menaxhimit të peticionit tuaj. Tani klikoni në skedën "Ndrysho". Aty mund të futni datën në të cilën duhet të përfundojë peticioni dhe ta ruani atë.

Për të përfunduar herët: Shkoni në zonën e menaxhimit të peticionit tuaj. Tani klikoni në skedën "Email te mbështetësit". Aty mund të ndryshoni statusin e peticionit tuaj (p.sh. në "Peticia e dorëzuar") dhe në të njëjtën kohë t'u dërgoni një mesazh mbështetësve tuaj. Ndryshimi i statusit përfundon automatikisht periudhën e abonimit. Mesazhi do të shfaqet gjithashtu nën "Çfarë ka të re" në faqen tuaj të peticionit.


A mund të fshij një peticion?

Për arsye transparence, fshirja e një peticioni në përgjithësi nuk është e mundur.

Një peticion mund të tërhiqet në zonën administrative. Për ta bërë këtë, ndryshoni statusin e peticionit në "Të tërhequr: Peticioni nuk do të ndiqet më tej".

Ne mund ta vendosim emrin e fillestarëve të peticionit në "jo publik".


A mund të ndaj lajmet me mbështetësit e mi?

Komunikimi me mbështetësit është i mundur në dy mënyra:

Ju mund të lini informacion direkt në peticion përmes një postimi në blog; asnjë email nuk do t'u dërgohet mbështetësve.

Ju mund t'i njoftoni mbështetësit tuaj me email duke përdorur një "email për mbështetësit". Email dërgohet nga serveri ynë.

Ju lutemi vini re se në këtë rast, më pak është më shumë: shumica e njerëzve u duken të pakëndshme shumë emaile.


A mund t'i modifikoj mesazhet e dërguara mbështetësve të mi më vonë?

Lajmet aktualisht mund të modifikohen vetëm nga administratorët openPetition . Ju lutemi na tregoni nëse dëshironi një korrigjim në mënyrë që të korrigjojmë një gabim për ju. Dërgo email te: info@openpetition.net

Aktualisht jemi duke punuar në një funksion në mënyrë që nisësit e peticionit të mund të modifikojnë gjithashtu lajmet e tyre.


A mund t'u dërgoj lajme mbështetësve të mi edhe pasi të ketë përfunduar periudha e grumbullimit?

Po, fillestarët e peticionit mund t'u dërgojnë email mbështetësve deri në 5 vjet pas përfundimit të koleksionit.


Çfarë është një version gjuhësor? / Si mund ta përkthej kërkesën time?

Një version gjuhësor është një përkthim i një peticioni ekzistues i krijuar nga mbështetësit ose fillestarët e peticionit. Funksioni për krijimin e një versioni të ri gjuhësor mund të gjendet në faqen përkatëse të peticionit nën tekstin e peticionit.

Nëse e përktheni peticionin, krijoni një faqe të veçantë peticioni për atë version gjuhësor të peticionit. Versioni i ri në gjuhën ka lidhjen e vet për të nënshkruar dhe shpërndarë peticionin në atë gjuhë. Të gjitha nënshkrimet, pavarësisht nga versioni i gjuhës, shtohen së bashku dhe shfaqen në internet.

Si përkthyes, ju keni mundësinë të kontaktoni nënshkruesit e këtij versioni gjuhësor të peticionit dhe t'i informoni ata për përditësimet. Kjo është e mundur për sa kohë që periudha e abonimit është në rrjedhë. Përkthyesit ndihmojnë fillestarët e peticionit të peticionit origjinal me kërkesat për peticionin në gjuhën e tyre dhe me moderimin e nënshkrimeve, komenteve dhe kontributeve të debatit.

Nënshkrimet për të gjitha versionet gjuhësore të një peticioni shtohen së bashku. shënimet e dyfisht të nënshkrimeve në versionet gjuhësore do të renditen.


A mund t'u dërgoj mbështetësve të mi aq imazhe dhe/ose skedarë PDF sa të dua ose t'i ofroj për shkarkim?

Duke dërguar mesazhe te mbështetësit tuaj, ju mund t'i mobilizoni ata dhe të lidheni. Ju mund të dërgoni një imazh ose një skedar PDF me çdo mesazh. Përndryshe, ju mund të krijoni një hyrje në blog në lajmet tuaja, atëherë mbështetësit tuaj nuk do të kontaktohen.


A mund të ruaj dhe luaj video në format MP4?

Ne mund të përfshijmë videot që janë në platformën YouTube në imazhin e peticionit, p.sh.: https://www. openpetition.de /!fëmijë të shurdhër.

Nëse nuk keni kanalin tuaj në YouTube, mund të na dërgoni edhe videon. Më pas ne do të integrojmë gjithçka për ju.


Ku dhe në çfarë forme mund t'i marr listat me të gjitha nënshkrimet?

Ju mund të hyni në zonën e administrimit duke u identifikuar, duke klikuar "Përshëndetje [Ihr Name] " në krye dhe më pas duke zgjedhur peticionin përkatës nën "Perkesat e mia". Të gjitha listat e nënshkrimeve mund të shkarkohen në zonën e administrimit nën "Print/Shkarko".

Listat e nënshkrimeve mund të shkarkohen në formate HTML, PDF dhe CSV. Thjesht zgjidhni formatin që preferoni dhe më pas klikoni "Shko te lista e nënshkrimeve".

Për listat me shumë nënshkrime, mund të duhen disa sekonda për të shkarkuar listën. Lista krijohet një herë në ditë me të gjitha nënshkrimet. Prandaj, nënshkrimet nga e njëjta ditë mund të mungojnë derisa mbledhja është ende në vazhdim.


Sa faqe bëjnë 50,000 nënshkrime?

Një dokument PDF me 50,000 nënshkrime është rreth 5 MB në madhësi dhe përmban rreth 1,000 faqe. Një tufë letre me 1000 faqe ka një lartësi prej 20 deri në 50 cm, në varësi të llojit të letrës.


A mund të shkarkoj komentet për një peticion?

Po. Pasi të ketë skaduar afati i peticionit, nisësit e peticionit mund të shkarkojnë të dhënat e nënshkrimit dhe komentet si një skedar CSV. Për ta bërë këtë, zgjidhni skedën "Printo/Shkarko" në zonën e administrimit. Të krijuara në formatin CSV, komentet mund të shikohen dhe shkarkohen. Komentet mund të publikohen në mënyrë anonime. Emërtimi i autorit të komentit lejohet vetëm nëse nënshkrimi nuk është anonim. Nëse një nënshkrim është bërë në mënyrë anonime, thuhet në rubrikën "Anonim".


Si mund t'i rendit nënshkrimet sipas rajonit të synuar?

Nëse i shkarkoni nënshkrimet tuaja si një skedar CSV, mund të përdorni kolonën "Kuorum" për të parë nëse një nënshkrim është nënshkruar në rajonin e synuar të peticionit (mbështetës nga XYZ).

Vlera "Po" do të thotë "është pjesë e rajonit të synuar" dhe vlera "Jo" do të thotë "nuk është pjesë e rajonit të synuar".

Nëse renditni tabelën në Excel sipas kolonës Kuorum, së pari do të merrni të gjitha nënshkrimet nga rajoni i synuar.


Si ta paraqes kërkesën time?

Nëse personi ose organi i adresuar është një autoritet politik, ju duhet ta paraqisni gjithmonë peticionin në Komitetin e Peticioneve. Varianti më i zakonshëm është dërgimi me postë. Të gjitha komitetet federale dhe shtetërore ofrojnë parashtresa duke përdorur një formular në internet.

Ju mund t'ia dorëzoni peticionin vendimmarrësve të tjerë në një fushatë me efekte mediatike përpara, gjatë ose pasi të dorëzohet zyrtarisht.

Ftoni sa më shumë njerëz të jetë e mundur dhe veçanërisht shtypni në dorëzim. Dorëzimi që është efektiv në media e rrisin jashtëzakonisht ndikimin publik.

Paralelisht me dorëzimin formal, ofroni të dorëzoni listat e nënshkrimeve për peticionin ose a) në mënyrë dixhitale si skedar PDF ose CSV në një medium të dhënash ose b) të shtypura në letër.

Mund të gjeni më shumë këshilla për dorëzimin dhe dorëzimin këtu .


Pyetje të tjera FAQ

A konsiderohen “nënshkrime personale” nënshkrimet e mbështetjes të dorëzuara në internet?

Nënshkrimet online në openPetition janë njëkohësisht një deklaratë qëllimi dhe një nënshkrim që nuk mund të imitohet lehtësisht nga palët e treta dhe për këtë arsye janë ekuivalente me një nënshkrim me një dorë.

Duke konfirmuar një nënshkrim nëpërmjet një adrese emaili unike, të pakapshme, nënshkrimi i deklaratës së qëllimit mund t'i caktohet një personi të vetëm.

Duke dhënë emrin dhe adresën e plotë, çdo nënshkrim mund të kontrollohet për korrektësi nga regjistri i popullsisë.

Softueri openPetition zbulon legjitimitetin e një nënshkrimi bazuar në adresën dhe kontrollon nëse ajo adresë është pjesë e rajonit të prekur. Kjo është e rëndësishme për llogaritjen e kuorumit.

Një peticion online mund të nënshkruhet vetëm në faqen që përmban edhe titullin e peticionit dhe tekstin e plotë të peticionit.

Korrektësia e deklaratës së qëllimit garantohet nga kontakti i rastësishëm i nënshkruesve.


A kanë rëndësi nënshkrimet nga jashtë?

Të gjitha nënshkrimet numërohen në numrin total.

Për kuorumin (DE) numërohen vetëm nënshkrimet nga rajoni përkatës.


Si mund të mbështes një iniciativë qytetare apo një nismë popullore me openPetition ?

Peticionet janë një instrument i ndryshëm pjesëmarrjeje nga ato demokratike direkte si iniciativat qytetare, nismat popullore apo referendumet. openPetition është kryesisht një platformë peticioni, por në disa raste ne kemi mbështetur edhe shpalljen e një nisme popullore. Meqenëse aktualisht nuk lejohet në Gjermani përdorimi i nënshkrimeve dixhitale për referendume etj., openPetition vuri në dispozicion një formular në internet që çdokush mund ta shkarkonte. Shembull: http://www. openpetition.de /!kckgc

Ne po vazhdojmë të punojmë se si të promovojmë pjesëmarrjen e drejtpërdrejtë demokratike të qytetarëve dhe mbi të gjitha ta bëjmë më të lehtë dhe më transparente.

Meqë ra fjala: Në shumicën e rasteve ka më shumë kuptim që fillimisht të filloni një peticion dhe më pas, nëse peticioni nuk është i suksesshëm, të filloni një iniciativë ose vendim. Sepse: Peticionet kanë më pak pengesa, por për këtë arsye janë edhe më pak të detyrueshme. Duke bërë peticion, ju mund të krijoni një rreth të madh mbështetësish, të cilëve më vonë mund t'i drejtoni nismën tuaj.


A lejohen personat jo të rritur apo të mitur të nënshkruajnë një peticion?

Në Gjermani po. E drejta për peticion në Ligjin Themelor (neni 17) përfshin të gjithë ata që jetojnë në Gjermani, duke përfshirë edhe të miturit.

Duhet të supozohet se personat jo të rritur mund të kuptojnë përmbajtjen e një peticioni dhe të shprehin dëshirat e tyre me iniciativën e tyre.


Si mund të raportoj komente, postime ose peticione?

Komentet dhe postimet e debatit që shkelin Kushtet e përdorimit ose janë ndryshe të papërshtatshme mund të shikohen duke klikuar në ikonën [ ! ] . [ ! ] duhet të raportohet në vendndodhjen përkatëse. Nëse i njëjti koment ose postim raportohet nga shumë njerëz, openPetition do ta bllokojë atë.

Peticionet që shkelin Kushtet e Përdorimit duhet të raportohen me email te info@openpetition.net me temën: "Kushtet e përdorimit, shkelje".


A mund të marr një rimbursim për një donacion që është kryer gabimisht?

Në përgjithësi, ne duam të marrim vetëm donacione që janë bërë me qëllim. Ne kontrollojmë çdo kërkesë rimbursimi individualisht dhe jemi të përgatitur të rimbursojmë donacionet në mënyrë retroaktive deri në tre muaj nëse donacionet janë kryer gabimisht si një gjest vullneti i mirë. Ne zgjodhëm këtë kornizë kohore sepse presim që të gjithë të kenë mundësinë të verifikojnë llogaritë e tyre brenda tre muajve. Ne kemi vendosur gjithashtu kufirin prej tre muajsh, sepse çdo rimbursim individual shkakton kosto shtesë për shkak të tarifave të transaksionit. Ne llogarisim edhe financiarisht në bazë të donacioneve të marra.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me rimbursimet, ju kërkojmë të na kontaktoni drejtpërdrejt në spenden@openpetition.org për të shmangur kostot e panevojshme si tarifat e mosmarrëveshjeve.


FAQ të përgjithshme rreth openPetition :

A reklamon openPetition peticionet individuale?

Ne prezantojmë rregullisht peticione shembullore në faqen kryesore dhe përmes mediave sociale, por vetëm për të paraqitur shembuj të peticioneve të bëra mirë dhe për të bërë të dukshme gamën e temave në openPetition . Përmbajtja dhe qëllimet e këtyre peticioneve nuk janë vendimtare.

Pas nënshkrimit, mbështetësve u paraqiten disa peticione që mund të jenë me interes për ta, për shembull sepse kanë të bëjnë me qytetin, qarkun e tyre etj. ose me tema të ngjashme.

Këto peticione nuk janë zgjedhur për t'u shfaqur nga openPetition . Përzgjedhja bëhet automatikisht në bazë të vendbanimit të deklaruar gjatë nënshkrimit ose temës së peticionit të nënshkruar.


Si e mat openPetition suksesin e një peticioni?

Janë vetë nisësit e peticionit që i shënojnë peticionet e tyre si të suksesshme ose të dështuara në platformën tonë. Peticionet me statusin "peticioni u pranua (pjesërisht)" ose "peticioni kontribuoi në sukses" shfaqen në listën të peticioneve të suksesshme .

Pavarësisht kësaj, ne në openPetition e konsiderojmë sukses kur qytetarët e përkushtuar arrijnë të vendosin një shqetësim të përbashkët në axhendën politike dhe të iniciojnë një diskutim të gjerë publik mbi këtë temë.


Pse je një GmbH - Mendova se ishe një organizatë jofitimprurëse?

openPetition njihet si shërbim për qëllime bamirësie nga Zyra e Taksave e Berlinit për Korporatat I, sepse promovon arsimin, promovon qeverisjen demokratike dhe promovon angazhimin qytetar. Si gGmbh, d.m.th. GmbH jofitimprurëse, ne jemi në një pozicion tatimor të krahasueshëm me shoqatat jofitimprurëse.

Megjithëse shoqatat jofitimprurëse janë më të njohura, GmbH-të jofitimprurëse janë gjithashtu të zakonshme. Shumë shërbime shpëtimi DRK dhe pjesë të Organizatës Ungjillore të Ndihmës dhe Diakoniewerks janë gGmbH. Ashtu si këto organizata, openPetition organizohet si gGmbH sepse strukturat e përcaktuara në ligjin e GmbH, për shembull mbi përgjegjësitë, detyrimet ose aktivitetet e biznesit, i përshtaten më së miri aktiviteteve tona. (Meqë ra fjala, jo çdo shoqatë është jofitimprurëse.) Mësoni më shumë në raportin tonë të transparencës (DE) .

openPetition i përket vetes. Të ardhurat nuk mund të shpërndahen, por rrjedhin gjithmonë në funksionimin e platformës dhe qëllimet tona. Më shumë rreth kësaj në artikullin tonë të blogut mbi temën e pronësisë së përgjegjshme (DE) .


A mungon një pyetje? Nuk ka problem! Ju lutemi dërgoni një email te info@openpetition.net me temën: "FAQ" dhe ne do t'ju ndihmojmë.

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani