W sprawie domniemanego naruszenia przepisów prawa Unii dotyczących ochrony osób objętych unijną dyrektywą w sprawie zapobiegania praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składająca petycję składa do Parlamentu Europejskiego skargę dotyczącą naruszenia przez Hiszpanię prawa Unii w zakresie ochrony osób objętych unijną dyrektywą w sprawie zapobiegania praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Składająca petycję skarży się, że pracownicy i menedżerowie sektora finansowego, którzy po przeprowadzeniu analizy due diligence i zgodnie z przepisami Unii nie mają innego wyboru niż zgłoszenie operacji prania pieniędzy, są narażeni na działania odwetowe ze strony władz hiszpańskich. Składająca petycję wskazuje również na brak bezstronności i wsparcia ze strony organów sądowych oraz naruszanie przez nie praw podstawowych.

Link to the petition

Image with QR code