Ve věci vymáhání pohledávek v Rumunsku

Petition is addressed to

2 signatures

Collection finished

2 signatures

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Předkladatel odsuzuje praktiky zahraničních agentur pro vymáhání pohledávek (AVP), které od rumunských podniků, zejména bank, vykupují pohledávky a poté je přidělují rumunským AVP. Předkladatel tvrdí, že taková vykonávací řízení porušují rumunské právní předpisy, které rumunským AVP nedovolují u soudu zastupovat jiný právní subjekt. Dále tvrdí, že AVP porušují obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), neboť zpracovávají osobní údaje dlužníků, se kterými nikdy nebyly v přímém kontaktu a kteří jim k tomu nikdy neudělili svůj souhlas. Předkladatel zastává názor, že zahraniční AVP jsou podle směrnice 2014/65/EU ve skutečnosti investiční firmy, které se zabývají investičními činnostmi na profesionálním základě, což znamená, že by jejich činnost měla být povolena jak v Rumunsku, tak v jejich zemi původu, ale není.Informace– Podle předkladatele jsou porušovány tyto právní předpisy EU: i) nařízení (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR); ii) směrnice (EU) 2016/680 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů, o volném pohybu těchto údajů; iii) směrnice 2014/65/EU o trzích finančních nástrojů; iv) nařízení (EU) č. 575/2013 o obezřetnostních požadavcích na úvěrové instituce a investiční podniky.

Link to the petition

Image with QR code