Ki jo vlaga Florin Băncilă, državljan Romunije

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj kritizira prakso tujih agencij za izterjavo dolgov, ki od romunskih podjetij (večinoma bank) odkupujejo dolgove in za njihovo izterjavo nato zadolžijo romunske agencije za izterjavo dolgov. Vlagatelj peticije trdi, da je postopek izvršbe, ki ga sprožijo te agencije, v nasprotju z romunsko zakonodajo, saj jim ta ne dopušča, da na sodišču zastopajo drug pravni subjekt. Prav tako trdi, da agencije za izterjavo dolgov kršijo splošno uredbo o varstvu podatkov, ker obdelujejo osebne podatke dolžnikov, s katerimi niso bile nikoli v neposrednem stiku in ki v zvezi s tem nikoli niso dali soglasja. Vlagatelj peticije poleg tega navaja, da so tuje agencije za izterjavo dolgov dejansko investicijska podjetja, kot so opredeljena v Direktivi 2014/65/EU, in profesionalno opravljajo investicijske dejavnosti, kar pomeni, da bi jih bilo treba odobriti tako v Romuniji kot v njihovi matični državi, kar pa v tem primeru ni zagotovljeno.Informacije– Vlagatelj peticije trdi, da je kršena naslednja zakonodaja EU: i) Uredba (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ii) Direktiva (EU) 2016/680 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, ki jih pristojni organi obdelujejo za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj ali izvrševanja kazenskih sankcij, in o prostem pretoku takih podatkov, iii) Direktiva 2014/65/EU o trgih finančnih instrumentov, iv) Uredba (EU) št. 575/2013 o bonitetnih zahtevah za kreditne institucije in investicijska podjetja.

Link to the petition

Image with QR code