Wprowadzenie czasu letniego było wielkim nieporozumieniem, które od lat męczy ludność Europy. Teoretyczne korzyści, które kiedyś były zauważalne dla fabrykantów, zostały całkowicie przysłonięte negatywnymi skutkami które są odczuwane we wszystkich obszarach naszego życia codziennego. Apelujemy o zniesienie tej bezsensownej procedury zmiany czasu uwłaczającej inteligencji ludzkiej.

Reason

Nasze argumenty: 1. czas jest podstawą do kontroli wszystkich procesów naszego życia i dlatego nie może być manipulowany. Każda jego zmiana powoduje zaburzenia których skutki odczuwamy my wszyscy.
2. większość zegarów w naszym otoczeniu trzeba ustawiać manualnie. Zajmuje to dużo cennego czasu, a zaniedbanie tego procederu powoduje niedotrzymaniem terminów spotkań lub utrata połączenia komunikacyjnego (przegapienie terminu odjazdu/odlotu) 3. zmiana czasu powoduje zaburzenia komunikacyjne, powodujące duże straty czasu podróżujących 4. wydarzenia rejestrowane przy pomocy urządzeń z automatyczna zmiana czasu tracą więź przyczynowo- skutkowa. np. strzał zarejestrowany o godz. 3:00 może spowodować śmierć ofiary o godz 2:01 5. urządzenia zajmujące się ciągłą rejestracja procesów (np liczniki energii) muszą być wyposażone w skomplikowane systemy korekcji zaburzeń spowodowanych zmianą czasu. 6. wiele osób reaguje negatywnie na zmiany czasu i źle się czuje. 7. trudno jeszcze spotkać kogoś, kto może czerpać korzyści z tego procederu

Po co wiec robić coś co nie daje nikomu żadnych korzyści a tylko komplikuje życie.

Thank you for your support, Miroslaw Jarocki from Swisttal
Question to the initiator
pro

contra

Why people sign

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/pozegnanie-czasu-letniego-zadamy-zniesienia-przestawiania-czasu-na-czas-letni/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET