O zavedení jednotného systému zliav na verejnú dopravu v EÚ pre deti a študentov bez ohľadu na ich štátnu príslušnosť

Петиция адресована к
2 Поддерживающий 2 через Европейский союз

Сбор закончен

2 Поддерживающий 2 через Европейский союз

Сбор закончен

1. Начат 2019
  2. Сбор закончен
  3. Подготовить подачу
  4. Диалог с получателем
  5. Решение

Это онлайн-петиция Европейского парламента .

пересылка

Predkladateľ petície tvrdí, že zavedenie jednotného systému zliav pre deti a študentov vo všetkých členských štátoch by zabránilo diskriminácii z dôvodu štátnej príslušnosti v iných členských štátoch. Uvádza príklad Poľska, kde sa zľavy poskytujú len deťom a mladým ľuďom, ktorí majú identifikačné preukazy vydané poľskými školami alebo zahraničnými školami, ktoré vyučujú v poľštine, a príklad Chorvátska, kde sa zľavy pre mladých ľudí a deti líšia v percentuálnom vyjadrení v závislosti od ich štátnej príslušnosti (chorvátske deti a mladí ľudia platia o 5 % menej). Predkladateľ petície žiada Parlament, aby využil nepriamu legislatívnu iniciatívu a vyzval Komisiu, aby sa touto otázkou zaoberala vo forme návrhu smernice.

Ссылка на петицию

Изображение с QR-кодом

Отрывной талон с QR-кодом

скачать (PDF)

Пока нет аргумента за.

Пока нет аргумента против.

Помогите укрепить гражданское участие. Мы хотим, чтобы ваши проблемы были услышаны, оставаясь независимыми.

Пожертвовать сейчас