O uvođenju ujednačenog sustava popusta na javni prijevoz djece i mladih koji se obrazuju u EU-u, bez obzira na njihovo državljanstvo

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke tvrdi da bi uvođenje jedinstvenog sustava popusta za djecu i mlade koji se obrazuju u svim državama članicama spriječilo diskriminaciju na temelju državljanstva u drugim državama članicama. Navodi primjer Poljske, u kojoj se popusti dodjeljuju samo djeci i mladim osobama koje imaju osobne iskaznice koje izdaju poljske škole ili strane škole u kojima se poučava na poljskom jeziku, kao i primjer Hrvatske, u kojoj se popusti za mlade i djecu razlikuju ovisno o državljanstvu (hrvatska djeca i mladi plaćaju 5 % manje). Podnositelj predstavke traži od Parlamenta da upotrijebi neizravnu zakonodavnu inicijativu kojom bi se od Komisije zatražilo rješavanje tog pitanja u obliku nacrta direktive.

Link to the petition

Image with QR code