Environment

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije se pritožuje zaradi prakse nekaterih regij, zlasti Lazio in Molise, ki so domnevno izdale dovoljenja za odlagališča odpadkov brez ustrezne presoje vplivov na okolje in za lokacije, kjer ni peska in gramoza. Trdi, da so bila na teh območjih v kamnolomih bližini podzemnih voda in zavarovanih območij ustvarjena jezera, ki sicer niso več vidna, vsebujejo pa inertne in komunalne odpadke, blato ter azbest. Končno vlagatelj obsoja spremembo, ki jo trenutno obravnava italijanski parlament v okviru prenosa Direktive (EU) 2018/850 o krožnem gospodarstvu (glej informacijo 2), in sektorsko zakonodajo o izvajanju Direktive 1999/31/ES o odlaganju odpadkov na odlagališčih (glej informacijo 3), katere namen je uvedba načela enakovrednosti med naravnimi in umetnimi geološkimi pregradami. To bi povzročilo nepopravljivo škodo zakonodaji EU, v skladu s katero naj bi bila zagotovitev umetne pregrade obvezna samo kot dopolnitev naravne pregrade..

Link to the petition

Image with QR code