Environment

Dėl Italijos teisės aktuose dėl sąvartynų numatyto reikalavimo dėl tinkamo natūralaus geologinio barjero

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl tam tikruose regionuose, visų pirma Lacijuje ir Molizėje, taikomos praktikos, kurią vykdant leidimai sąvartynams, atrodo, suteikiami neatlikus jokio tinkamo poveikio aplinkai vertinimo ir teritorijoms, kuriose nėra smėlio ir žvyro. Todėl jis teigia, kad tose teritorijose sukurti žvyro karjerai, net jeigu jie nebėra matomi, ir juose netoli nuo požeminio vandens ir saugomų teritorijų, plūduriuoja inertinės ir komunalinės atliekos, dumblas ir asbestas. Galiausiai ne mažiau svarbu, kad peticijos pateikėjas smerkia tai, kad Italijos Parlamentas šiuo metu svarsto pakeitimus, kurie įtraukti į Direktyvos (ES) 2018/850 dėl žiedinės ekonomikos (žr. Informacijos skirsnio antrą įtrauką) ir sektorių teisės aktų, kuriais įgyvendinama Direktyva 1999/31/EB dėl atliekų sąvartynų (žr. Informacijos skirsnio trečią įtrauką), perkėlimo į nacionalinės teisės aktus procesą, kad būtų nustatytas natūralaus ir dirbtinio geologinio barjero lygiavertiškumo principas. Tai padarytų nepataisomą žalą ES teisės aktams, kurie iš tiesų privalomi rengiant nuostatą, kad dirbtiniu būdu sudarytas geologinis barjeras gali tik papildyti natūralų barjerą.

Link to the petition

Image with QR code