Finanzen

în numele Asociației de Mediu „Petón do Lobo”, prin care solicită informații cu privire la o revizuire a împrumutului acordat de BEI întreprinderii Greenalia Biomass Power Curtiz-Teixeiro (La Coruña, Galicia)

Asociación ambiental Petón do Lobo
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul solicită o investigație a împrumutului acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI) societății Greenalia Biomass Power Curtis-Teixeiro S. L.U. pentru centrala sa pe bază de biomasă din Curtis. El se plânge de lipsa de transparență a proiectului și consideră că promovează un model de exploatare forestieră intensiv bazat pe producția de cherestea, cu valoare adăugată mică, folosind plantații de arbori precum eucaliptul. El subliniază faptul că societatea este tot mai mult împotriva producerii de energie din biomasă forestieră, din cauza efectelor ei nocive asupra biodiversității din munții Galiciei și din cauza emisiilor de CO2.

Thank you for your support, Asociación ambiental Petón do Lobo