Dėl Reglamente (ES) 2016/425 numatytų standartų ir taisyklių, susijusių su apsisaugojimo nuo taršos ir alergijos kaukėmis, pakeitimo

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas mano, kad dabartinės taisyklės dėl apsisaugojimo nuo taršos ir alergijos kaukių, naudojamų daugelyje šalių esant žiemos šildymo sezonui ir didelei žiedadulkių koncentracijai ore, turėtų būti peržiūrėtos. Šiuo metu jas reglamentuoja 2016 m. kovo 9 d. Europos Parlamento ir Tarybos Reglamentas (ES) 2016/425, kuriame jos priskirtos III asmeninių apsaugos priemonių kategorijai. Tam, kad būtų gautas atitikties sertifikatas, turi būti atlikta daug brangių ir ilgai trunkančių bandymų, o menkiausios nustatytos anomalijos reiškia bandymų išlaidų perkėlimą importuotojams. Peticijos pateikėjas mano, kad esama klasifikacija yra tinkama darbo vietoje naudojamoms apsauginėms kaukėms, bet ne kaukėms, kurios skirtos trumpalaikiam ir asmeniniam naudojimui, t. y. apsisaugojimui nuo taršos ar alergijos sukėlėjų. Todėl, jo manymu, šias kaukes reglamentuojantys standartai turėtų būti pakeisti. Tai padarius, rinka taps konkurencingesnė, o patys gaminiai taps prieinamesni kitiems naudotojams, pavyzdžiui nėščioms moterims ir vaikams.

Link to the petition

Image with QR code