Administration

By Michel Simixis (Belgian) on a proposal for Treaty Reform in view of dealing with the Covid-19 caused economic crisis

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije razloži, da se zaradi koronavirusne krize in predhodnih gospodarskih težav napovedujeta 40-odstotna brezposelnost in hiperinflacija. Po njegovem mnenju bi se morala EU s tem izzivom spopasti tako, da spremeni Pogodbo in ji doda tri neločljive sestavne dele: vzpostavitev fiskalne Unije, univerzalni minimalni dohodek, za katerega bi jamčila EU, in nevtralno vojsko EU. Vlagatelj utemelji, da je fiskalna Unija potrebna za splošno financiranje teh politik, za politično vzdržnost pa je potrebna povezava z minimalnim dohodkom, ki bi ga financirala EU, da se prepreči njegova zavrnitev zaradi nacionalističnih teženj v družbi. Zaradi hiperinflacije in brezposelnosti ter posledic revolucije na področju umetne inteligence je potreba po minimalnem dohodku še večja. V ta dogovor bi lahko po mnenju vlagatelja vključili nevtralno vojsko EU.

Link to the petition

Image with QR code