Rreth openPetition

Filloni peticionin dhe merrni mbështetjen për kërkesën tuaj

openPetition mbështet peticionerët në krijimin e peticionit të tyre, mbledhjen e nënshkrimeve dhe dorëzimin e peticionit tek marrësi përkatës. Për më tepër, pavarësisht nga procesi zyrtar i peticionit, OpenPetition kërkon mendimin e parlamentarëve. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për ruajtjen e klubit rinor, dekompozimin e centraleve bërthamore, ndryshimet legjislative apo zhvillimin e turbinave me erë: Çdo ditë, përdoruesit fillojnë peticionet në platformën tonë dhe avancojnë ndryshimet: në nivel lokal, rajonal, kombëtar dhe pak nga pak edhe në Evropë. Me shume se 6 Miliona njerëz përdorin OpenPetition dhe bëhen pjesë e demokracisë dixhitale.

Ekipi i OpenPetition

Jörg Mitzlaff
Jörg Mitzlaff - studioi shkenca kompjuterike në Berlin dhe punoi si zhvillues i programeve kompjuterike dhe menaxher i IT në Infoseek, eBay dhe idealo. Ai ishte i përfshirë me Mehr Demokratie eV para se të ndërtonte platformën openPetition në 2010. Ai ka qenë partner dhe drejtor drejtues i GmbH OpenPetition jo-fitimprurës që nga 2012.
Jessica Seip
Jessica Seip - është eksperti ynë për strategjitë e fushatës. Shkencëtari i kulturës ishte aktiv në peizazhin e radios për disa vjet para OpenPetition dhe, përveç përdoruesve tanë, kujdeset edhe për OJQ-të.
Rita Schuhmacher
Rita Schuhmacher - është një shkencëtar i kualifikuar i mediave dhe redaktor i politikave teknike. Ajo është menaxhere e projektit për mjetin e hapur për demokraci dhe vepron si një ndërfaqe midis politikës, përdoruesve dhe shtypit në OpenPetition.
Jasmin Daum
Jasmin Daum - është redaktor në openPetition dhe me ekipin e saj vazhdimisht zhvillon ide për zgjerimin e platformës. Ajo gjithashtu kujdeset për platformën dhe mbështet ata që fillojnë peticionin për të dhënë një kontribut të qëndrueshëm në proceset sociale dhe politike.
Kjo mund të jetë ju! - Punoni me ne në një projekt domethënës me përfitime sociale dhe forconi ekipin tonë në Berlin.

këtu do të gjeni vendet e lira të punës aktuale.
Conner Defosse
Conner Defosse - ka qenë një ofrues i shërbimit federal vullnetar në OpenPetition që nga shtatori 2019. Ai është veçanërisht i interesuar për përhapjen e pjesëmarrjes politike përmes të gjitha klasave shoqërore dhe brezave, pyetjen sesi mund të dëgjohet pjesëmarrja civile më shumë dhe si proceset pjesëmarrëse mund të bëhen më të thjeshta dhe tërheqëse.
Anna Frey
Anna Frey - studion këshillimin për media dhe komunikim në Austri dhe bën praktikën e saj të detyrueshme në ekipin editorial të Hapur. Këtu ajo mbështet ekipin në biznesin e përditshëm dhe marrëdhëniet me publikun.
Maria Plass
Maria Plass - aktualisht është duke përfunduar praktikën e saj të detyrueshme në departamentin e redaksisë në Openpetition. Ajo studion politika të qëndrueshme sociale me fokus komunikimin dhe është shumë e interesuar për të drejtat e fëmijëve dhe arsimit.
Philine Janus
Philine Janus - studion studime letrare dhe studime sociokulturore në master dhe mbështet redaksinë si asistent studentor në mbështetjen e përdoruesve dhe marrëdhënieve me publikun. Ajo është e interesuar për proceset socio-kulturore që qëndron pas peticioneve dhe si mund të arrihen të gjitha pjesët e shoqërisë përmes pjesëmarrjes dixhitale.
Jonas Hantelmann
Jonas Hantelmann - është një zhvillues i programeve kompjuterike në openPetition. Para kësaj, ai trainoi si specialist të IT për zhvillimin e aplikacioneve dhe mësoi TIK në një shkollë në Ganë.
Steven von Roden
Steven von Roden - Pas studimit të informatikës së biznesit në Dresden, zhvilluesi i softverit u zhvendos në Berlin. Këtu ai preferon të punojë me softuer me burim të hapur dhe është i impresionuar nga diversiteti (muzikor) i qytetit.
Thanh Dung Nguyen
Thanh Dung Nguyen - është një zhvillues i faqes në openPetition. Pas studimit të shkencës njohëse në Osnabrück, ajo punoi si një konsulente e IT dhe udhëtoi shumë jashtë vendit. Përveç mbrojtjes së të dhënave dhe demokracisë, drejtësia sociale është një çështje e madhe për të.
Taubenschwarm
Ralf Engelmann - është një administrator vullnetar i sistemit për OpenPetition. Ai është veçanërisht i përkushtuar në mbrojtjen e të dhënave dhe ekonominë e të dhënave. Puna e tij kryesore është në një portal krahasimi të çmimeve të internetit.

Shumë falenderime ish kolegëve nga openPetition.

Misioni i OpenPetition dhe si duam të arrijmë qëllimet tona

Bëni politikën më të lehtë - Ne këshillojmë dhe mbështesim kërkuesit në mënyrë që të gjitha peticionet e hapura të kenë ndikimin e tyre maksimal - me fjalë të tjera, që parlamenti përkatës të arrihet dhe të përpunohet atje.

Bëni politikën më të dukshme - Ne sigurohemi që politikanët të dinë se çfarë i shtyn qytetarët në zonën e tyre elektorale. Ne e kemi zhvilluar atë për ju radari i zonës elektorale .

Bëni politikën më të kuptueshme - Nëse një peticion është i hapurPeticion- Nëse arrihet kuorumi , ne i kërkojmë parlamentit përkatës, d.m.th. të gjithë përfaqësuesve të zgjedhur të rajonit, për një Opinion.

Forconi të drejtën e kërkesës - Ne jemi të përkushtuar politikisht për një sistem më efektiv të peticioneve. Për këtë ne flasim me politikanë dhe administratorë në komitetet e peticioneve në Gjermani në nivelin federal dhe shtetëror dhe në Evropë.

Sillni peticione për parlamentet në të gjithë Evropën - Ne dëshirojmë të hapim mundësitë e së drejtës për të bërë peticion në internet në vendet e tjera të Evropës dhe t'i ndihmojmë qytetarët të adresojnë shqetësimet e tyre tek përfaqësuesit e tyre politikë përmes pjesëmarrjes në internet.

Modernizoni demokracinë parlamentare - Ne duam një të drejtë bashkëkohore të iniciativës në internet dhe kërkojmë që një e drejtë të dëgjohet dhe referohet shqetësimeve të reja, urgjente të qytetarëve në parlamentet dhe komitetet e specializuara.

Për të arritur këto qëllime, OpenPetition është i përfshirë në të ndryshme Rrjetet, aleancat dhe iniciativat

Parimet dhe vlerat

Neutraliteti dhe vlerat demokratike - OpenPetition është politikisht asnjanës: ne nuk kemi ndërmend të ndikojmë në mënyrë të njëanshme në formimin e mendimit politik ose të mbështesin partitë politike. Të gjitha kërkesat e peticionit, si dhe rekomandimet për OJQ-të partnere nuk reflektojnë këndvështrimin tonë, por tregojnë një përzierje shumëngjyrësh mendimesh - pavarësisht se nga vjen ose në çfarë beson. Për shkak se duam të promovojmë debate politike konstruktive, sigurohemi që t'i përmbahemi Kushtet e Përdorimit: Racizmi, misanthropia dhe diskriminimi nuk kanë vend me ne. Ne i ftojmë të gjithë të përfshihen në kushte të drejta. Ne e shohim larminë e mendimit si një pasurim për ligjërimet e zakonshme, demokratike.

Politika e privatësisë - Demokracia dixhitale mund të funksionojë vetëm nëse të dhënat personale janë të sigurta nga interesat ekonomike të pakontrolluara, të qasjes së shtetit dhe të vetë-shërbimit. Nëse algoritmet ndikojnë në formimin e mendimit politik, atëherë ato duhet të shpjegohen në mënyrë transparente dhe lehtësisht të kuptueshme për të gjithë. Qytetarët duhet të kenë kontroll gjatë gjithë kohës të dhënat e tyre dhe algoritmet për përpunimin e të dhënave. E drejta për tu harruar duhet të konsiderohet kur të dhënat grumbullohen. Si një organizatë joqeveritare për shqetësimet e qytetarëve, ne duam të mbështesim idenë e demokracisë dixhitale dhe të mbrojmë gjurmën tuaj politike në platformën tonë. ju lutem lexoni Politika e privatësisë.

Charta der Vielfalt diversitet - Në OpenPetition, menaxhimi i diversitetit tejkalon barazinë e pastër dhe politikat kundër diskriminimit: diversitet për ne gjithashtu do të thotë të shikosh njerëz me rezume të çuditshme. Gjëja më e rëndësishme për ne është nëse punonjësit e ardhshëm ndajnë vlerat dhe misionin tonë për demokracinë. Ky është parakushti që të gjithë të jenë në gjendje të përfshihen në platformën tonë, pavarësisht nga gjinia, niveli i arsimimit, mosha, kombësia dhe mendimi i tyre politik, brenda kornizës së rendit tonë demokratik.

Ne jemi jofitimprurës

openPetition është rezultat i një iniciative vullnetare nga Jörg Mitzlaff dhe ka qenë në internet që nga Prilli 2010. Në korrik 2012, partnerët Jörg Mitzlaff dhe Campact eV themeluar. OpenPetition gGmbH është regjistruar si një kompani jofitimprurëse në regjistrin tregtar të gjykatës së rrethit Berlin-Charlottenburg nën numrin HRB 144054 B. OpenPetition gGmbH është njohur nga zyra e taksave në Berlin për korporatat I për qëllim të promovimit të arsimit, promovimit të shtetit demokratik dhe promovimit të angazhimit qytetar në përputhje me njoftimin më të fundit të përjashtimit të datës 24.01.2019 që shërben për qëllime jofitimprurëse.

Ne punojmë në mënyrë të pavarur

  • openPetition është politikisht asnjanës. Temat në platformë përfshijnë tërë spektrin politik demokratik. OpenPetition nuk miraton pretendimet dhe deklaratat e peticioneve - kjo vlen edhe për rekomandimet për peticione.
  • për sa i përket përmbajtjes së pranueshme , jashtë platformës , ne jemi të përkushtuar për kushtet tona të përdorimit. Kushtet e përdorimit bazohen në të drejtat dhe vlerat themelore demokratike të shoqërisë sonë dhe zhvillohen vazhdimisht në dialog me përdoruesit tanë.
  • Pavarësia e përmbajtjes së openPetition është përcaktuar nga nenet e asosacionit
  • Tashmë mbi 10,000 qytetarë të përkushtuar mbështesin punën e OpenPetition me një dhurim ose një kontribut të rregullt.
  • Pavarësia financiare është e rëndësishme për ne. Prandaj, fondet e qeverisë ose dhurimet e partisë nuk janë në pyetje për ne. Deri më tani kemi dhuruar nga rrjeti i fushatave Campact. eV mbështetur financiarisht dhe si kthim dërgoni një postë partneri katër herë në vit. OJQ dhe shoqata të tjera gjithashtu mund të reklamojnë kërkesat e tyre për peticion me ne në raste individuale dhe kundër pagesës. Sidoqoftë, ne përpiqemi të financojmë 100 përqind përmes dhurimeve të vogla nga përdoruesit tanë.

koleksionet në vazhdim

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani