Mjedis

Save the confluence of the Sava Bohinjka and Sava Dolinka rivers

Peticioni drejtohet tek
Municipality and Administrative Unit of Radovljica
3.581 mbështetësit
36% arritur 10.000 për objektivin e mbledhjes
 1. Filluar qershor 2020
 2. Mbledhja akoma > 8 Wochen
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Purpose of the project "Save the Confluence"

Stop the construction of a Tourist and Recreation Center directly at the Confluence, and maintain public access to the natural landmark. Retain the rights as residents, to cooperate with and influence local government decision-making with regards to construction projects that directly impact our living space. Prevent the destruction of nature and preserve the quality of life for local residents.

Planned construction

The developer wants to build an artificial lake, 62 camping places for motorhomes with access for tour busses and recreational vehicles, open toilets, short-term rental units, a restaurant, picnic areas, multipurpose recreational areas, and a ground level parking lot.

Location

Preserving nature is a fundamental part of the fight for an equal society.

The Confluence is the meeting of the Sava Bohinjka and Sava Dolinka in Lancovo near Radovljica. The Sava River, the main waterway of central Slovenia, divides Radovljica on the left and right banks. It begins with the confluence of the Sava Bohinjka and Sava Dolinka in Lancovo. The first flows from the direction of Bohinj below the slope of Jelovica into the area of ​​the municipality of Radovljica and is one of the cleanest and most beautiful rivers in Slovenia. The Sava Dolinka flows into the Radovljica area from the direction of the Upper Sava Valley through the picturesque valley of Brje pod Bledom.

Environment & Nature

According to existing classification, the area of ​​the confluence belongs to the ECOLOGICALLY IMPORTANT AREAS and the AREAS OF NATURAL VALUES. In addition to being a rare and important natural phenomenon, its environmental impact is extremely important. THAT IS WHY THE AREA IS NOT SUITABLE FOR CONSTRUCTION!

Ecology

The confluence area is a world of river terraces flowing over gravel or a gravel base with remnants of glacial activity. The confluence of rivers creates an exceptional diversity of aquatic and riparian habitats, eg. oxbow lakes, wetlands, springs, meanders and gravel pits. It is home and habitat to many rare and endangered plant and animal species. Below the dam at the confluence of the Sava Bohinjka is a spawning ground for fish, and the natural habitat of indigenous protected species of Huchen, Grayling and Chub.

>

MORE INFORMATION:

WEBSITE: https://www.resisotocje.si/en

STAY UP TO DATE AND FOLLOW US ON:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/resisotocje INSTAGRAM: https://www.instagram.com/resisotocje

MORE INFOS ON HOW TO SUPPORT / DONATE AS WELL AS MEDIA COVERAGE CAN BE FOUND ON:

LINKTREE: https://linktr.ee/resisotocje

arsye

Impact on the environment

Noise pollution will disrupt human and animal behaviour!

Polluting the Sava River and groundwater reduces the local community’s health!

Destruction of natural habitats means less biological diversity!

Infrastructure overload in the local community means more traffic!

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Petra Mali nga Radovljica
Pyetje për iniciatorin

Kjo kërkesë është përkthyer në gjuhët vijuese

Versioni i ri i gjuhës

lajm

 • Dear Friends and Supporters,

  Thank you for signing and sharing our petition. Together, we have achieved a lot in the past 2 months. We would like to keep you updated on this channel more often but due to limited recourses we have decided to communicate mainly on Facebook and Instagram. The big milestones will also be communicated through this platform, though.

  We share all latest news on Facebook / Instagram as well as the beauty of “Sotocje” (confluence) we are all fighting for.

  Please follow us there to be up to date:

  Facebook: www.facebook.com/resisotocje
  Instagram: www.instagram.com/resisotocje

  For more information on media coverage, how to support us and donate to the project you will find on:

  Linktree: www.linktr.ee/resisotocje

  Thank... më tutje

 • Stay Up-To-Date

  në 17/08/2020

  Dear Friends and Supporters,

  Thank you for signing and sharing our petition. Together, we have achieved a lot in the past 2 months. We would like to keep you updated on this channel more often but due to limited recourses we have decided to communicate mainly on Facebook and Instagram. The big milestones will also be communicated through this platform, though.

  We share all latest news on Facebook / Instagram as well as the beauty of “Sotocje” (confluence) we are all fighting for.

  Please follow us there to be up to date:

  Facebook: www.facebook.com/resisotocje
  Instagram: www.instagram.com/resisotocje

  For more information on media coverage, how to support us and donate to the project you will find on:

  Linktree: linktr.ee/resisotocje

  Thank... më tutje

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Navidad

  në 02/04/2021

  For our nature and grandchildren

 • R93 V960

  në 27/03/2021

  It is important to me because I care about the planet.

 • në 27/03/2021

  It is important to be because I want to live on a greener planet.

 • në 06/03/2021

  Es ist unsere Pflicht die Tiere und die Natur zu respektieren Auch Tiere haben ein Anrecht auf ein würdevolles Leben auf diesem Planeten. Wir haben nur die eine Natur. Ihnen ist dies schon bewusst? Nehmen Sie endlich Ihre Verantwortung und handeln Sie menschlich und zügig: bitte. Ist dies so schwierig? Dankeschön.

 • Dw

  në 13/08/2020

  Nature is precious.

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/si/petition/online/save-the-confluence-of-the-sava-bohinjka-and-sava-dolinka-rivers/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International