Education

Ve věci nestability pracovních míst učitelů tělesné výchovy na italských základních školách

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice, učitelka tělesné výchovy na základních školách od roku 2011, si stěžuje na nejistou situaci v zaměstnání učitelů tělesné výchovy na základních školách v Itálii. Nesouhlasí se smluvními ujednáními vztahujícími se na tuto kategorii učitelů, která obcházejí běžné pracovní smlouvy a vylučují možnost náhrady za ztracené hodiny a výplatu těchto hodin v případě nepřítomnosti z důvodu nemoci nebo z jiných vážných rodinných důvodů. Kromě toho podle předkladatelky při ukončení těchto smluv není poskytováno žádné sociální zabezpečení ani jiné formy podpory příjmů. Předkladatelka petice se zejména odkazuje na národní a regionální „amatérské sportovní“ smlouvy, které stanoví směšnou částku 15 EUR (hrubé mzdy) za hodinu, která se neplatí měsíčně, ale mnoho měsíců po odvedení skutečné práce. Předkladatelka petice proto vyzývá Evropský parlament, aby zajistil, že budou přijímána příslušná smluvní ujednání, která zaručí právní, profesní a sociální ochranu této kategorie učitelů a zajistí, aby tělesná výchova na italských základních školách byla vyučována absolventy oboru tělesná výchova.

Link to the petition

Image with QR code