Handelspolitik

Ve věci naléhavé výzvy určené Světové obchodní organizaci, aby uznala, že neexistence předpisů na ochranu životního prostředí představuje „žalovatelnou subvenci“

Matthew Clack
  1. Launched 23/04/2020

Předkladatel petice vyzývá EU, aby v rámci Světové obchodní organizace usilovala o uznání toho, že nedostatečné nebo neexistující předpisy na ochranu životního prostředí v některých zemích představují skutečnou, významnou a záměrnou „žalovatelnou subvenci“. Takovéto uznání by zemím s důslednějšími předpisy na ochranu životního prostředí umožňovalo, aby uvalovaly cla na vývozy ze znečišťujících zemí, a vyvažovaly tak znevýhodnění svých domácích průmyslových odvětví v oblasti hospodářské soutěže, jež jsou způsobena dodržováním přísnějších environmentálních norem.

Thank you for your support, Matthew Clack