Handelspolitik

Privind solicitarea adresată OMC de a recunoaște faptul că absența reglementării în domeniul mediului reprezintă „o formă de subvenție atacabilă”

Matthew Clack
  1. Launched 23/04/2020

Petiționarul solicită UE să intervină în cadrul OMC pentru recunoașterea faptului că o reglementare deficitară sau inexistentă în materie de mediu în unele țări reprezintă o veritabilă „formă de subvenție atacabilă”, semnificativă și intenționată. O astfel de recunoaștere ar permite altor țări cu o reglementare mai strictă în materie de mediu să impună taxe exporturilor din țările poluante, pentru a contracara dezavantajele concurențiale pentru industriile lor naționale, care aplică standarde de mediu mai ridicate.

Thank you for your support, Matthew Clack