Traffic & transportation

σχετικά με φορολόγηση της κηροζίνης σε όλη την ΕΕ

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων/Η αναφέρουσα υποστηρίζει ότι, ιδίως λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα κράτη μέλη πρέπει να λάβουν κατάλληλα μέτρα και να αυξήσουν το κόστος των ιδιαίτερα επιβλαβών μέσων μεταφοράς, όπως οι αεροπορικές μεταφορές. Σύμφωνα με τον αναφέροντα/την αναφέρουσα, ο αντίκτυπος των αεροπορικών μεταφορών στο κλίμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, δεδομένης της σταθερής αύξησης του αριθμού των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, και υπόκειται σε περισσότερο ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με άλλους τρόπους μεταφοράς όπως τα αυτοκίνητα, τα πούλμαν ή ο σιδηρόδρομος, ακόμα και στη Γερμανία, όπου επιβάλλεται φόρος στις αεροπορικές μεταφορές. Ως εκ τούτου, ο αναφέρων/η αναφέρουσα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τη θέσπιση φόρου ή εισφοράς στην κηροζίνη για τη μεταφορά επιβατών και φορτίου.

Link to the petition

Image with QR code