Tiere

подкрепена от 80 000 подписа, призоваваща към приемането на специално законодателство за защита на и управление на хуманното отношение към домашни любимци и домашни и безстопанствени животни в ЕС

Future 4 Wildlife, www.future4wildlife.org
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията отбелязва, че понастоящем не съществува законодателство на ЕС за защита на домашни любимци и домашни и безстопанствени животни, а същевременно броят на бездомните животни в ЕС се оценява на над сто милиона. Петицията се придружава от подробен доклад, в който наред с другото се отбелязва, че съществуват значителни различия в управлението на хуманното отношение към животните в отделните държави членки, при липсата на законодателна рамка на ЕС. Вносителят на петицията призовава за приемането на специално законодателство на ЕС, за да се предотврати злоупотребата, пренебрегването, изоставянето, експлоатирането и умъртвяването на домашни любимци и домашни или безстопанствени животни в ЕС.

Thank you for your support, Future 4 Wildlife, www.future4wildlife.org

This petition has been translated into the following languages

openPetition international