P organisatsiooni Tarbijate ja Keskkonna Euroopa Platvorm nimel soolise palgalõhe kohta

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsioonis käsitletakse soolist palgalõhet ning petitsiooni esitaja nõuab võrdse töö eest võrdset tasu. Petitsiooni esitaja ütleb, et Tarbijate ja Keskkonna Euroopa Platvorm on saanud tarbijatelt kaebusi ja petitsioone palgalõhe kohta, ning väidab, et seda esineb liikmesriikides üle kogu Euroopa Liidu. Ta juhib tähelepanu sellele, et sooline palgalõhe rikub Hispaania põhiseaduse artiklis 14 sätestatud mittediskrimineerimise põhimõtet. Ta kutsub parlamenti üles aitama kaasa sellise määruse vastuvõtmisele, millega ELis palgalõhe kaotataks, ja esitab selle saavutamiseks soovituse. Soovituse kohaselt peaksid ettevõtjad läbipaistvuse suurendamiseks sisestama töötajaid puudutavaid üksikasju, nagu nende palka ja tööülesandeid, käsitlevad andmed äriregistrisse. Selles on juba registreeritud ettevõtjate loetelu ja teave nende arvelduskonto kohta. Juhul kui sama rolli puhul esineb palgaerinevusi, võiks äriregister teha vastava ülestähenduse ja saata selle tööinspektsioonile. Tööinspektsioon võiks koostada aastakavad, et andmeid kontrollida ja otsustada, millised distsiplinaarmeetmeid võtta ettevõtjate suhtes, kes rikuvad võrdse töö eest võrdse tasu maksmise põhimõtet.

Link to the petition

Image with QR code