Economy

относно по-добрата информираност на потребителите във връзка с генетично модифицираните продукти

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията призовава за по-добра информираност на потребителите относно етикетирането на опаковките на храни, фармацевтични продукти, фуражи, почистващи и перилни продукти, както и текстилни изделия, които са произведени или обработени чрез използването на техники от генното инженерство. Отглеждането на генно модифицирани растения постоянно се увеличава. Например голяма част от хранителните продукти от животински произход идват от животни, които са хранени частично или изцяло с такива фуражи. Генното инженерство се използва и в много лекарства, почистващи и перилни препарати и текстилни изделия. Вносителят на петицията твърди, че информацията за потребителите относно използването на генното инженерство в момента е абсолютно недостатъчна, а в някои случаи и подвеждаща. Поради това той призовава всички продукти да бъдат правилно и точно етикетирани.

Link to the petition

Image with QR code