Talous

относно необходимостта от отмяна на член 17 от Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите

Vetoomus on osoitettu
2 Tukeva 2 sisään Euroopan unioni

Keräys valmis

2 Tukeva 2 sisään Euroopan unioni

Keräys valmis

1. Aloitti 2019
  2. Keräys valmis
  3. Valmistele hakemus
  4. Vuoropuhelu vastaanottajan kanssa
  5. Päätös

Tämä on online-vetoomus Euroopan parlamentin .

näytä Suomen Vetoomus

Вносителят на петицията призовава за отмяната на член 17 от Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите, тъй като счита, че този член не успява да защити интересите на потребителите и представлява директна атака срещу веганите и вегетарианците и техния начин на живот. Вносителят на петицията отбелязва, че на 1 април 2019 г. Европейският съюз е забранил използването на изразите „вегански колбаси“ и „вегански хамбургери“. Обосновката на тази забрана е, че потребителите биха могли да бъдат подведени при закупуването на тези продукти. Вносителят на петицията смята, че няма доказателства за подобно подвеждане и вярва, че опаковката е достатъчно ясна, за да позволи разграничаването между продукти, които съдържат месо, и такива, които не съдържат. Вносителят на петицията счита, че налагането на забрани от този вид без никаква форма на доказателство е в ущърб на интересите на веганите и вегетарианците.

Linkki vetoomukseen

Kuva QR-koodilla

Irrotettava lippis QR-koodilla

lataa (PDF)

Väittely

Ei vielä väitteitä puolesta

Ei vielä väitteitä vastaan

Auta vahvistamaan kansalaisten osallistumista. Haluamme saada huolesi kuuluviin ja pysyä itsenäisinä.

Lahjoita nyt