Umwelt

относно екологични проблеми в завода „Mungret Limerick“ в Ирландия

E. P.
  1. Launched 11/02/2020

Вносителят на петицията съобщава, че „Ирландски цимент“ – дружество в град Лимерик (Ирландия) планира да изгори 90 000 тона промишлени отпадъци и отпадъци от каучук в завода си в Мънгрет, Лимерик. Вносителят на петицията съобщава също, че дружеството, управляващо завода е извършило редица екологични нередности, поради което тя счита, че действието на разрешението на дружеството следва да бъде временно спряно или окончателно прекратено. Вносителят на петицията също така посочва, че в близост до завода има много къщи, като в момента са в процес на изграждане други къщи, училища, детски площадки, паркове, както и че в непосредствена близост се намира дори болница.

Thank you for your support, E. P.