Zusammenleben

от името на FADES (Испанска асоциация за приемни семейства), относно настойничеството и попечителството на ненавършили пълнолетие лица

asociacion FADES
  1. Launched 25/02/2020

Вносителят на петицията заявява, че ненавършили пълнолетие лица, живеещи под настойничество или попечителство в Испания и чиито родители са румънски граждани, в резултат от небрежното отношение на техните биологични родители, живеят в ситуация, която ограничава правата им, тъй като те нямат определено гражданство. В резултат на това е ограничен достъпът им до социално осигуряване, по-специално за най-уязвимите деца с увреждания. Вносителят на петицията призовава компетентните органи да разрешат тази ситуация и да помогнат на съответните приемни семейства.

Thank you for your support, asociacion FADES