Umwelt

от името на Датското общество за опазване на природата, против изграждането на ограда по протежението на датско-германската граница за предотвратяване на миграцията на диви свине

Danish Society for Nature Conservation
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията изразява загриженост относно предстоящото изграждане на 70–километрова ограда по протежението на датско-германската граница, в съответствие със закон, приет от датския Парламент на 4 юни 2018 г., който има за цел да предотврати миграцията на диви свине от Германия към Дания и да възстанови местната популация на диви свине в Дания.Според вносителя на петицията подобна мярка е непропорционална, не отговаря на заявената цел за предотвратяване на внасянето на африканската чума по свинете в Дания и противоречи на заявената цел на ЕС за намаляване на разпокъсването на ландшафта в Европа. Вносителят на петицията също така твърди, че тази политика ще окаже влияние и върху други видове, различни от дивите свине, като най-силно ще бъдат засегнати средно големите бозайници.

Thank you for your support, Danish Society for Nature Conservation

This petition has been translated into the following languages

pro

contra