Migration

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície vyzýva inštitúcie EÚ, aby prijali opatrenia na riešenie toho, čo označuje ako neprimeraná situácia pre Grécko, pokiaľ ide o umiestnenie veľkého počtu migrantov. Predkladateľka petície, nemecká občianka, žije na ostrove Samos, a opisuje svoju každodennú skúsenosť s nemožnosťou využívať základné verejné služby v dôsledku prítomnosti veľkých skupín migrantov, ktorí žijú v nedôstojných podmienkach a vytvárajú tlak na poskytovateľov verejných služieb. Predkladateľka petície odkazuje najmä na dlhé zástupy na pošte, kde migranti čakajú na prevod peňazí, a vo verejných nemocniciach, kde sú migranti často liečení prednostne, údajne v dôsledku strachu z prenosných ochorení, dôsledkom čoho je nedostatočná obsluha miestneho obyvateľstva. Predkladateľka petície si myslí, že súčasná životná situácia migrantov na ostrove je nevýhodná pre nich aj pre miestnych obyvateľov ostrova. Predkladateľka petície odkazuje na potrebu toho, aby sa venovali väčšie finančné prostriedky EÚ na pomoc migrantom a lepšie riadenie tlaku migrantov na verejné služby v celej Únii, namiesto väčšieho zaťažovania Grécka ako krajiny, ktorá sa stále spamätáva z krízových podmienok. Vyzýva preto inštitúcie EÚ, aby vo väčšej miere podporovali miestne iniciatívy financovania v súvislosti s migráciou, namiesto investovania do toho, čo predkladateľka petície označuje ako neprednostné verejné projekty s podporou EÚ, ako je blízke námorné múzeum.

Link to the petition

Image with QR code