Migration

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije poziva institucije EU, naj ukrepajo v zvezi z reševanjem, kot pravi, neupravičene stiske, v kateri se je znašla Grčija zaradi velikega števila migrantov, nastanjenih na njenem ozemlju. Kot nemška državljanka živi na otoku Samos in opisuje svoje vsakodnevne izkušnje, ko zaradi prisotnosti velikih skupin migrantov, ki prebivajo v nedostojnih razmerah in pritiskajo na izvajalce javnih storitev, ne more uporabljati osnovnih javnih storitev. Omenja zlasti dolge vrste v poštnih uradih, kjer migranti čakajo na denarna nakazila, in v javnih bolnišnicah, kjer so migranti domnevno zaradi strahu pred prenosljivim boleznimi pogosto obravnavani prednostno, zaradi česar so storitve, ki jih prejme lokalno prebivalstvo, pomanjkljive. Vlagateljica peticije meni, da trenutne življenjske razmere migrantov na otoku škodijo tako njim samim kot tudi lokalnim prebivalcem otoka. Navaja, da je treba več sredstev EU nameniti za pomoč migrantom in boljše obvladovanje pritiska migrantov na javne storitve v celotni Uniji, ne pa čezmerno obremenjevati Grčije kot države, ki še vedno okreva po kriznih razmerah. Zato poziva institucije EU, naj si bolj prizadevajo podpirati pobude za financiranje, povezano z migranti, na lokalni ravni, ne pa vlagati v to, kar sama opisuje kot neprednostni javni projekti, ki jih podpira EU, kot je bližnji pomorski muzej.

Link to the petition

Image with QR code