Science

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petíciu predložila Európska akadémia vied spolu s iberskými akadémiami a podpísalo ju šesť popredných odborníkov v oblasti výskumu, inovácie a vzdelávania. Predkladatelia petície zastávajú názor, že program Horizont Európa má obrovský význam pre budúcnosť vedy a výskumu v Európskej únii. Keďže Európska komisia a Európsky parlament zohrávajú kľúčovú úlohu pri rozhodovaní o financovaní výskumu v rámci tohto programu, predkladatelia petície žiadajú o stretnutie s predsedom Tajanim. Chceli by dôrazne podporiť návrh 9. rámcového programu pre európsky výskum a inovácie Horizont Európa (2021 – 2027), ktorý je zameraný na posilnenie Únie a podporu jej vplyvu na hospodársky rast, blahobyt, tvorbu pracovných miest a pokrok, a zodpovedajúci návrh na pridelenie rozpočtu vo výške najmenej 100 miliárd EUR.

Link to the petition

Image with QR code