Security

Люди в усьому світі просять МВФ скасувати зовнішній борг України

Committee on Petitions (Petitionsausschuß)
2.474 Supporters
25% achieved 10.000 for collection target
  1. Launched February 2022
  2. Time remaining > 9 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну з Україною

Незалежність України опинилася під загрозою внаслідок повномасштабного нападу Росії на українські землі.

Держава не може собі дозволити далі виплачувати борг перед зовнішніми кредиторами, оскільки економіка дестабілізується внаслідок воєнних дій, збільшення витрат на військовий сектор та боротьбу з наслідками війни.

Наразі українці знаходяться в епіцентрі воєнних дій, позбавлені можливості працювати та отримувати заробітну плату, ми втрачаємо житло, підприємства та інше майно.

Більше того, російська окупація руйнує стратегічні та критичні інфраструктурні об'єкти, шляхи сполучення та економічний потенціал України через нагальну необхідність мобілізувати всі можливі ресурси для потреб війська загарбників.

Наразі зовнішній борг України ━ $125 млрд (​​https://www.ceicdata.com/en/indicator/ukraine/external-debt).

Заплановані витрати на обслуговування державного боргу у 2022 році ━ близько $6,2 млрд. Це приблизно 12% від усіх видатків держбюджету.

З них на розрахунки з МВФ ми витратимо $2,7 млрд. Це рівняється 16,5 мільйонам середніх річних пенсій.

Від імені народу України ми вимагаємо зняття боргового зашморгу і надання різносторонньої фінансової допомоги.

Вимагаємо звільнити Україну від боргового ярма!

Reason

Чому борг не є справедливим?

Україна залишається однією з найбідніших держав Європи, яка зараз змушена захищатись від агресивної навали армії Росії (другої у світі за чисельністю).

Витрати державного бюджету на озброєння та медикаменти для поранених різко зросли. У перспективі Україна потребуватиме значних коштів, щоб відновити домівки та інфраструктуру.

В цих мовах виплачувати держборг Україна зможе лише відмовляючи своїм громадянам у задоволенні найнеобхідніших потреб.

Безконтрольне залучення і антисоціальні вимоги щодо надання кредитів стало наслідком тотальної олігархізації: не бажаючи боротися з багатіями, влада брала нові запозичення. Кредити отримувались під вимоги скорочення соціальної сфери, а їх виплата змушує економити на життєво важливих потребах і фінансуванні фундаментальних секторів.

Через брак коштів в Україні не оснащені лікарні, скорочуються та недофінансуються лікарі, вчителі та інші представники соціальної сфери. Наприклад, шахтарі деяких регіонів не отримують зарплат взагалі.

Із закликом списати борг до міжнародної спільноти звернулися також і найбільші профспілкові об'єднання України, які репрезентують волю 5 млн українських трудящих.

Кому вигідна  відміна боргового тягаря?

Цей крок допоможе народу України, адже внаслідок воєнного вторгнення їй потрібні кошти на захист цивільного населення, житло для переселенців та ліки для поранених.

Це рішення буде вигідне європейським сусідам, адже посилить ділову активність в Україні та знизить вірогідність війни в Європі, допоможе відбудувати зруйновану економіку і розбомблену інфраструктуру. Добробут в Україні є критично важливим для стабільності в Європі.

Які наслідки матиме усунення боргового тягаря?

• Це сприятиме відновленню стратегічних та інфраструктурних об'єктів, які зруйновані внаслідок воєнних дій.
  • Це стримає політику жорсткої економії на соціальній сфері, допоможе з часом відродити їх міць та якість, дозволить працівникам і працівницям галузі мати достойний рівень життя.
  • Це утвердить справедливість у взаєминах між Європою та Україною, буде ще одним суттєвим жестом підтримки.
Thank you for your support, VIktoriia Pihul from Kiyv,
Question to the initiator

Why people sign

on 07 Jun 2022

Бо я живу в цій країні і я роблю все що в моїх силах для процвітання і перемоги

on 07 Jun 2022

Україна вистоїть лише при підтримці ззовні (особливо - фінансовій підтримці). Ми опинились у такому становищі, коли багато заводів, підприємств та підприємців більше не мають змоги працювати, відповідно еклнлміка дуже страждає. Дана петиція допоможе українцям мати хоч якийсь шанс на відеовлення та якісне життя із задаволенням базових потреб.

on 06 Jun 2022

Якщо він не буде скасований - це значно погіршить економічний стан України, а значить і добробут громадян України, зокрема моїх дітей та внуків.

on 06 Jun 2022

Щоб Україні було легше відбудовувати міста

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/ludi-v-usomu-sviti-prosat-mvf-skasuvati-zovnisnij-borg-ukraini/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET