Ki jo v imenu nemškega združenja za raziskovanje streliva vlaga Rainer Schneck, državljan Nemčije

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije meni, da direktiva o strelnem orožju (2017/853) zaradi svojih zahtev za izvajanje na nacionalni ravni praktično onemogoča raziskave streliva na mednarodni ravni. Navaja, da srečanja raziskovalcev na področju streliva, organizirana v Evropskem združenju za raziskovanje nabojev, običajno potekajo izmenično v Nemčiji, na Nizozemskem in v Švici. Meni, da je namen teh dogodkov prinesti majhne količine streliva (posamezne kose ali manjše embalažne enote) na sestanke, da se predstavijo ali izmenjajo ugotovitve raziskav, razširijo zbirke v lasti raziskovalcev ali prodajo, razstavijo ali preučijo naboji. Vlagatelj peticije navaja, da člen 11 direktive določa, da je potrebno uradno dovoljenje za vsak prenos v drugo državo članico, in da isto velja za prodajo streliva. Vlagatelj peticije meni, da to ni izvedljivo, je logistično zelo zapleteno in zelo drago. Vlagatelj peticije zato poziva k reviziji ali razlagi člena 11 direktive, da bi se prenos streliva čez mejo za raziskovalne namene štel kot izjema.

Link to the petition

Image with QR code