Region: Greece
Foreign affairs

Για την απαγόρευση στην Ελλάδα διαδηλώσεων υπέρ της Ρωσίας

Petition is directed to
Βουλή των Ελλήνων
2,041
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched April 2022
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Κάνουμε έκκληση στη Βουλή των Ελλήνων να απαγορεύσει τα σύμβολα που προωθούν τη στρατιωτική επιθετικότητα  και των ρωσικών συμβόλων που προωθούν τον πόλεμο, δηλαδή τα γράμματα «Ζ» και «V» στο πλαίσιο του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, τις σημαίες των ψευδοδημοκρατιών «DNR/LNR», της αυτοαποκαλούμενης «Novorossiya» και τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου όπως έχουν ήδη κάνει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Reason

Στις 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Απριλίου 2022 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν αυτοκινητοπομπές ενάντια στην «Ρωσοφοβία και τον ρατσισμό», που διοργάνωσαν οι υποστηρικτές της επιτιθέμενης χώρας.

Οι προαναφερθείσες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό τις σημαίες της Ρωσίας και της Ελλάδας, και χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σύμβολα:

 •  γράμματα "Z" και "V" - σύμβολα της αιματηρής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
 •  σημαίες των ψευδοδημοκρατιών "DNR / LNR" και της λεγόμενης "Novorossiya", που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι οποίες δεν αναγνωρίζονται από τον πολιτισμένο κόσμο.
 •  кορδέλες του Αγίου Γεωργίου - σύμβολο που έχει χάσειπρο πολλού το αρχικό του νόημα και σήμερα συνδέεται μόνο με τη ρεβανσιστική πολιτική της Ρωσίας για την αποκατάσταση της «Ρωσικής Αυτοκρατορίας» με στρατιωτικά μέσα.

Κατά τη γνώμη μας, η προώθηση ρωσικών αυταρχικών και επιθετικών βλέψεων, η προώθηση του πολέμου στην πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ειδικά υπό την ελληνική σημαία, δεν έχει θέση στην κοιτίδα  της δημοκρατίας παγκοσμίως.

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό και τη στάση του απέναντι στις επιθετικές ενέργειες και τα εγκλήματα πολέμου του Κρεμλίνου.

Ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας, που ξεκίνησε το 2014, πέρασε στην ενεργή φάση του με την έναρξη μιας πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.  Η πόλη της Μαριούπολης, όπου κατοικούν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι και κατοικείται από Έλληνες ομογενείς, έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τον ρωσικό στρατό.  Μόνο στη Μαριούπολη ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τις 5.000 και εξακολουθεί να αυξάνεται.

Στις 3 Απριλίου, ολόκληρος ο κόσμος είδε για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα των εγκληματικών ενεργειών της ρωσικής κυβέρνησης και στρατού στο Κίεβο, ιδίως στην Bucha και στο Irpin - τις συνέπειες των θηριωδιών, των απάνθρωπων πράξεων, της επιθετικότητας και της γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από τον ρωσικό στρατό, την λεγόμενη «Ρωσική ειρήνη». Την ώρα που γίνονταν διαμαρτυρίες κατά αυτών των εχθροπραξιών σε όλο τον κόσμο, στο κέντρο της Αθήνας εκτυλισσόταν ένα κυνικό συλλαλητήριο που η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε να πραγματοποιηθεί υπό τα προαναφερθέντα προπαγανδιστικά σύμβολα.

Εμείς, η ομάδα των εθελοντών Help Ukraine Gr και όλη η διασπορά των Ουκρανών στην Ελλάδα, καταδικάζουμε την υποστήριξη του πολέμου και της γενοκτονίας στην Ουκρανία. 

 Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποστηρίζει δολοφόνους, λεηλάτες, βιαστές και τρομοκράτες.

This petition has been translated into the following languages

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now