Science

By M.P. (Italian) bearing 2 signatures, on the need for an Emergency Use Authorisation by the EU and national Health Ministries for Covid-19 medical technology

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije trdi, da zdravstveni sistemi EU nikakor niso dovolj zmogljivi in da morajo bolnišnice povečati zmogljivosti z uporabo tehnologije za izredne razmere, kot so odprtokodni respiratorji in nizkocenovne dihalne maske na baterije, ki čistijo zrak. Vlagatelj peticije trdi, da je EU z naložitvijo strogega spoštovanja evropske zakonodaje upočasnila vse ukrepe za uporabo napredne tehnologije, razvite na podlagi več domačih pobud. Zato se upočasnjuje vračanje k vsakdanjim dejavnostim. Vlagatelj peticije trdi, da ima Evropska agencija za zdravila program za zgodnji dostop do sočutne uporabe zdravil, in navaja, da bi lahko Evropski parlament obstoječi program dostopa razširil na medicinske pripomočke. Vlagatelj peticije dodaja, da financiranje raziskav samo po sebi ne omogoča odzivanja na takojšnje potrebe, in zato vztraja, da je treba določiti odobritev uporabe v izrednih razmerah.

Link to the petition

Image with QR code