Economy

STOP. Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Petition is directed to
European citizens
65 supporters

Collection finished

65 supporters

Collection finished

  1. Launched 2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

02/13/2024, 14:52

Καλώ τους υποστηριχτές μου να υποστηρίξουν την αναφορά του κ. Ανδρέα Τρύφωνος με αρ. 8011/2023

Πρόκειται για νέα καταγγελία προς την επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την διαδικασία των εκποιήσεων στην Κύπρο και το γεγονός ότι τα Κυπριακά δικαστηρία δεν αναστέλλουν την διαδικασία εκποίησης ενόσο εξετάζουν τον παρλανομο ή/και καταχρηστικό χαρακτήρα των συμβατικών ρητρων και μολονότι οι αποφάσεις αυτές είναι αντίθετες με το δεδικασμένο του ΔΕΕ και υποδηλούν αμφιβόλια ως προς την ορθή ερμηνεία της οδηγίας 93/13 τα δικαστήρια αποφεύγουν να αποταθούν στο ΔΕΕ που είναι το αρμόδιο οργανο να ερμηνεύει τις οδηγιες σύμφωνα με το άρθρο 267 ΣΛΕΕ και η πρακτική αυτή είναι εις βάρος των δικαιωμάτων των καταναλωτών

Πέραν τούτου ενημερώνω ότι ότι 27-30 Νοεμβρίου οργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή κ. Γ. Γεωργίου συζητηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα τις εκποιήσεις στην Κύπρο και καταγγελθηκε ότι η πρακτική που επικρατεί στην Κύπρο δεν είναι ευθυγεμμισμένη με τις ευρωπαικές οδηγιες. Στην συζήτηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Συνδλεσμου κατά της ασυδοσίας των τραπεζών και του Συνδλεσμου ενάντια στις εκποιήσεις και η κυρία Αννα Θεολόγου.

Μετά το πέρας των συζητήσεων υποβληθηκε σχετικό υπόμνημα με τα συμπεράσματα προς την Ευρωπαική Επιτροπή και τον Επίτροπο Δικαιοσυνης και αναμένουμε την αντίδραση τους .


Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now