Economy

STOP. Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Petition is directed to
European citizens
37 Supporters
2% achieved 2.000 for collection target
  1. Launched March 2021
  2. Time remaining 5 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

H Κυπριακή νομοθεσία για τις εκποιήσεις παραβιάζει τα δικαιώματα των δανειοληπτών .Τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα των Κυπρίων δανειοληπτών παραβιάζονται από την εθνική νομοθεσία των εκποιήσεων (Ν.87/18 ) Οι Κύπριοι δανειολήπτες είναι απροστάτευτο επειδή παραμένει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ κενό στο ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και η Κυπριακή νομοθεσία συγκαλύπτει το τραπεζικού εγκλήματος και τις παράνομες εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες.

Αυτό πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Η Κυπριακή νομοθεσία ΟΦΕΙΛΕΙ να περιλαμβάνει σαφή πρόνοια για την ακύρωση των καταχρηστικών ρητρών των δανειακών συμβολαίων.

Η Κυπριακή νομοθεσία ΟΦΕΙΛΕΙ να προσφέρει στον δανειολήπτη τα κατάλληλα ένδικα μέσα για να σταματά ή να αναστέλλεται η εκποίηση έως ότου το δικαστήριο εξετάσει τον καταχρηστικό χαρακτήρα του συμβολαίου.

Reason

Το Κράτος δεν έχει μεριμνήσει για να εφαρμόζονται αποτελεσματικά η Οδηγία 93/13/ΕΟΚ(1) ,η οδηγία 2005/19/ΕΚ(2) και η Οδηγία 1023/2019 (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019.

Αντίθετα ο εθνικός νόμος 87/18 έχει θέσει τις τράπεζες υπεράνω του νόμου και έχουν δικαίωμα να εκποιούν ακόμα και αν ο δανειολήπτης αμφισβητεί την νομιμότητα του υπολοίπου και του δανειακού συμβολαίου.

 Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαικής Ένωσης αποκάλυψε ότι η Κυπριακή νομοθεσία για τις εκποιήσεις παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των δανειοληπτών. Ο κ. Ρέιντερς αποκάλυψε ότι εξετάζονται διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον της Κύπρου.(6/10/20)

Η Κομισιόν απέστειλε επιστολές στην Κυπριακή Κυβέρνηση το 2013, το 2019 και στις 18/2/21 έστειλε επιστολή αιτιολογημένης γνώμης ( formal letter)

Κάποια Κόμματα εξακολουθούν να "μπλοκάρουν" τη συζήτηση στη βουλή ενώ οι πολίτες χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους που τα εκποιούν παράνομα οι τράπεζες και τα "χαρίζουν" στα κένα ταμεία στο 15% της αξίας τους.

 

Το Κράτος Δικαίου και η  Ευρωπαική Προστασία των Καταναλωτών και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές και τις καταχρηστικές (παράνομες) χρεώσεις των τραπεζών ΔΕΝ έφτασε στην Κύπρο. Σαν αποτέλεσμα περιουσίες εκποιούνται παράνομα.

Το Κύπρος είναι η χώρα με την πιο αργή και την πιο ακριβή "Δικαιοσύνη" και τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και Νομολογίας που ακυρώνονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τα κυπριακά δικαστήρια απορρίπτουν τα αιτήματα των δικηγόρων για " προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο" ΓΙΑΤΙ????????

 

 

Η κυπριακή νομοθεσία συγκαλύπτει την διαφθορά την παρανομία και το συστηματικό τραπεζικό έγκλημα και κρατά όμηρο των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων μια ολόκληρη κοινωνία, με τις τεράστιες παράνομες υπερχρεώσεις, των τραπεζών και τις παράνομες εκποιήσεις που «σφαγιάζουν » χιλιάδες δανειολήπτες..

Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία παραμένει όμηρος πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων. Για να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Thank you for your support, Argyro Papatryfonos from Nicosia
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

News

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Why people sign

on 09 Mar 2021

Αδικια. Αισχος

on 07 Mar 2021

European citizens in Cyprus are facing an attack of illegal charges by the banks without any consequences. Banks are basically stealing illegally thousands of citizens properties illegally. Legislation N.87/18 is allowing the bank to proceed with evictions even if the lender is suing the bank in a court of law for stolen money. Absurd!

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/stop-e-kypros-parabiazei-europaike-nomothesia-gia-ten-prostasia-ton-daneiolepton/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now